Τραγανή σπιτική μηλόπιτα με μπόλικη κανέλα και λιωμένο παγωτό - Φρενίτιδα στο διαδίκτυο

Δείτε πως να την φτιάξετε κι εσείς εύκολα και γρήγορα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγανή σπιτική μηλόπιτα με μπόλικη κανέλα και λιωμένο παγωτό - Φρενίτιδα στο διαδίκτυο

Αυτή η συνταγή μηλόπιτας έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο! Έχει μπόλικη κανέλα και είναι όσο τραγανή πρέπει! Ρίξε από πάνω λιωμένο παγωτό και θα γίνει μούρλα!

Είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας συνταγές και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο κρύο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρόκο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Για τα μήλα:

  • 1 ½ κιλό μήλα
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
  • 3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τα τραγανά ψίχουλα:

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
  • παγωτό και καραμέλα βουτύρου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη βάση της μηλόπιτας: Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη. Ανακατέψτε τα υλικά και προσθέστε το βούτυρο. Τρίψτε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια σας μέχρι να γίνει ψίχουλα. Προσθέστε τον κρόκο και 1-2 κουταλιές κρύο νερό και ζυμώστε τα υλικά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας. Τυλίξτε τη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση: Καθαρίστε τα μήλα, βγάλτε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.

Περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Βάλτε τα μήλα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και 125 ml νερό και βράστε τα για 6-7 λεπτά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό. Αφήστε τα να βράσουν 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα και κατεβάστε τα από τη φωτιά. Προσθέστε την καρυδόψιχα και τη κανέλα και αφήστε τη γέμιση να κρυώσει τελείως.

Ανοίξτε με τη ζύμη ένα φύλλο διαμέτρου 30 εκ. περίπου. Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα και απλώστε στη βάση το φύλλο ζύμης που ανοίξατε. Πατήστε με τα χέρια σας τη ζύμη για να κολλήσει στα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Αδειάστε τη γέμιση στο ταψί.

Βάλτε σε ένα μπολ τα υλικά για τα τραγανά ψίχουλα και τρίψτε τα με τα χέρια σας μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Απλώστε τα πάνω από τα μήλα. Ψήστε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς για να την κόψετε σε μερίδες. Σερβίρετε με παγωτό και καραμέλα. (δείτε πως να φτιάξετε μόνη σας, η πιο τοπ συνταγή για φέτος το καλοκαίρι)

Η "τσακ μπαμ" μηλόπιτα του καλοκαιριού - Με λιωμένο βούτυρο και κανέλα

τραγανή μηλόπιτα

Υλικά

  • μισό πακέτο βούτυρο μισολιωμένο [150 γραμ.]
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να το δείτε να στερεοποιηθεί
  • 2 μήλα κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • κανέλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψάκι αντικολλητικό σε μέγεθος τούρτας στρώνουμε τα καθαρισμένα και κομμένα μήλα .
    Τα πασπαλίζουμε με τις 3 κουταλιές ζάχαρη και την κανέλα.
  • Σε ένα φαγητοδοχείο βάζουμε το βούτυρο τις 3 κουταλιές ζάχαρη και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι δουλεύοντας το με το χέρι μας .Μόλις δούμε ότι ενώθηκαν τα υλικά και η ζύμη στέκεται όταν την πλάθουμε σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι.
  • Παίρνουμε την ζύμη λίγο λίγο και την στρώνουμε με την παλάμη μας επάνω από τα μήλα να καλύψουμε όλη την επιφάνεια .
  • Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 1/2 ώρα να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρετε θαυμάσια με παγωτό κι είναι πανεύκολο και του λεπτού!