Θεϊκό γλυκό με ψωμί, μπανάνες και γιαούρτι - Κάνει πάταγο στο διαδίκτυο

Το περίφημο "Banana Bread" της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θεϊκό γλυκό με ψωμί, μπανάνες και γιαούρτι - Κάνει πάταγο στο διαδίκτυο

Banana Bread! Αυτό είναι το γλυκό που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο τον τελευταίο καιρό και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει πως να το φτιάχνουμε! Ουσιαστικά είναι ένα γλυκό με μπανάνα, γιαούρτι και ψωμί!

Είναι πολύ γευστικό και φτιάχνεται μέσα σε πέντε λεπτά!

Υλικά Συνταγής

  • 125 γραµ. λιωμένο βούτυρο
  • 200 γραµ. καστάνη ζάχαρη (ή μαύρη ζάχαρη)
  • 2 αυγά χτυπημένα (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 220 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γλ. σόδα μεγερικής
  • 1/3 κ.γλ. αλάτι
  • 100 γραµ. γιαούρτι (ή ξινόγαλο)
  • 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 3 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 100 γραµ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  • Για την αυθεντική συνταγή banana bread ή μπανανόψωμο χωρίς μίξερ, χρειαζόμαστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (βούτυρο λιωμένο, αυγά και γιαούρτι).
  • Αν θέλετε να αντικαταστήσετε κάποιο από τα υλικά για το μπανανόψωμο θα βρείτε παρακάτω αντικαταστάσεις υλικών.
  • Βάζουμε το λεμόνι στο γιαούρτι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 5′.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις ή στους 160 °C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουνε μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 23χ12 εκατ. για να έχει το κλασικό banana bread σχήμα.
  • Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες και μαλακές.
  • Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις πολύ ώριμες μπανάνες. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο και τη ζάχαρη.
  • Με το σύρμα τα ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, την βανίλια και την κανέλα.
  • Με το σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν να γίνουν κρέμα.
  • Χωριστά σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα.
  • Απαλά ανακατεύουμε με το σύρμα. Δεν πρέπει να ανακατεύουμε για πολύ ώρα γιατί θα γίνει πολύ ελαστική η ζύμη του banana bread.
  • Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι, τις πολτοποιημένες μπανάνες και τα καρύδια.
  • Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα του banana bread.
  • Το αδειάζουμε στη φόρμα.
  • Ψήνουμε το μπανανόψωμο για 1 ώρα και 10′ περίπου.
  • Αν ψήσετε στις αντιστάσεις, θα βάλετε το banana bread στην κάτω σχάρα του φούρνου. Αν ψήσετε τον αέρα, θα βάλετε το ταψί στη μεσαία σχάρα.
  • Προς το τέλος του ψησίματος, ίσως χρειαστεί να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο αν έχει πάρει πολύ χρώμα η επιφάνεια του.
  • Αφήνουμε το banana bread στον πάγκο να σταθεί για 15 ´ και μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Κι αν γενικά λατρεύεις τις συνταγές της Μπαρμπαρίγου, όπως εμείς, επιβάλλεται να δοκιμάσεις κι αυτή την καρυδόπιτα με σοκολάτα! Αν βάλεις πάνω της παγωτό θα γίνει το πιο τέλειο καλοκαιρινό γλυκό

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με μπανάνες και μπισκότα σοκολάτας

Γλυκό με μπανάνα

Υλικά για το γλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα

  • 2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
  • 6 μπανάνες
  • 1 τενεκεδάκι μόρφατ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • λίγο χλιαρό γάλα
  • 0.5 κ.γ. νες καφέ ή εσπρέσσο

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε τα μπισκότα στα δύο, τα βουτάμε στο χλιαρό γάλα με το νες καφέ και στρώνουμε σε ένα πυρέξ αυτά με την σοκολάτα.
  • Κόβουμε τις μπανάνες φετούλες και τις βάζουμε πάνω από τα μπισκότα!
  • Χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο και βάζουμε μία στρώση πάνω από τις μπανάνες.
  • Επαναλαμβάνουμε μία στρώση ακόμη με μπισκότα (και αυτά που δεν έχουν σοκολάτα)και μπανάνες και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  • Έχουμε κρατήσει λίγα μπισκότα (χωρίς σοκολάτα-περίπου 6-7) για να τρίψουμε από πάνω!
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες και είναι έτοιμο