Παραμυθένιο γλυκό ψυγείου με μεθυσμένες φράουλες και γιαούρτι

Θα εξαφανιστεί στο λεπτό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Παραμυθένιο γλυκό ψυγείου με μεθυσμένες φράουλες και γιαούρτι

Αυτό είναι σίγουρα το πιο παραμυθένιο και καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου. Έχει μεθυσμένες φράουλες και γιαούρτι και με το που το δοκιμάσουν στην οικογένεια σας δεν θα αφήσουν ούτε ένα ποτήρι.

Υλικά για το γλυκό ψυγείου με τις μεθυσμένες φράουλες για 5-6 μερίδες

Για τις φράουλες

  • 1 κεσεδάκι φράουλες(500γρ)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 5-6 φύλλα δυόσμου

Για την κρέμα

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 3-4 κλαδάκια δυόσμου (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • Μπισκότα τύπου digestive ή πτί-μπέρ
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Αφού πλύνουμε καλά τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, το κονιάκ, και τα φυλλαράκια δυόσμου και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα όλο το βράδυ.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, την οποία καλό θα είναι να την κάνουμε τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε για να δέσει η κρέμα μας.
  • Συναρμολόγηση του γλυκού: Σε μπολάκι ή ποτήρι σπάμε 2 μπισκότα από πάνω βάζουμε την κρέμα και στο τέλος πάνω-πάνω τις φράουλες (με λίγο από τους χυμούς τους με το ποτό) και ένα από τα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.

Πρέπει να ρίξεις μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή για το απόλυτο cheescake με μερέντα

Γλυκό ψυγείου της μαμάς με φράουλες και τρούφα

Γλυκό ψυγείου της μαμάς με φράουλες και τρούφα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη, συνταγή που θα σας ξετρελάνει και θα φύγουν οι λιγούρες σε μικρό χρονικό διάστημα.

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • Γάλα για να βουτήσουμε τα μπισκότα

Για τη σαντιγύ

  • 1 μορφατ μεταλλικό κουτί
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • Φρούτα της επιλογής σας για διακόσμηση και τρούφα

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε τα δύο ασπράδια μαρέγκα για λίγα λεπτά και διαδοχικά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε καλά με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε και τους κρόκους και χτυπάμε πολύ δυνατά.
  • Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα να γίνουν νωπά. Απλώνουμε μια στρώση στο πυρέξ μας. Ύστερα απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω. Άλλη μια στρώση μπισκότα και άλλη μια στρώση κρέμα. Μια ακόμα στρώση μπισκότα στην κορυφή.
  • Για τη σαντιγύ μας χτυπάμε τη μορφατ και διαδοχικά ρίχνουμε τη ζάχαρη και γάλα. Χτυπάμε για έξι με εφτά λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Την στρώνουμε από πάνω και κάνουμε σχέδια με κόρνε αν θέλουμε. Διακοσμούμε κατά βούληση.