Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θεϊκή πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας

Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Θεϊκή πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας
ΓΛΥΚΕΣ 13.08.2020 20:19
Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

YOUWEEKLY EDITOR

Αν ακόμα ψάχνεις μία συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι σου, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή τη θεϊκή πάστα ψυγείου με κέικ και σοκολάτα που «λιώνει» στο στόμα. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και είναι σίγουρο πως θα σε ξετρελάνει!

Σας περίσσεψε κέικ σοκολάτας; Εδώ σας έχω εύκολη και φανταστική συνταγή για ένα μοναδικό γλυκό που θα καταπλήξει τους πάντες! Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις όπως και αυτό το γλυκό ψυγείου με μπισκότα.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για τη θεϊκή πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας

Υλικά

  • 1 μικρό μακρόστενο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες
  • 1/2 φλ. λικέρ κρέμα (Baileys)

Για την κρέμα βανίλια

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 ¼ φλ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
  • 1 μπαστούνι βανίλιας
  • 2 ½ φλ. τρούφα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε την πάστα ψυγείου, σχίζοντας πρώτα τη βανίλια στη μέση. Αφαιρούμε τον καρπό της με τη λάμα του μαχαιριού.
  • Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη βανίλια .
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει.
  • Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο. Ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, ραντίζουμε με λίγο λικέρ Baileys και προσθέτουμε 3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
  • Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.

Παραμυθένιο γλυκό ψυγείου με μεθυσμένες φράουλες και γιαούρτι

Αυτό είναι σίγουρα το πιο παραμυθένιο και καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου. Έχει μεθυσμένες φράουλες και γιαούρτι και με το που το δοκιμάσουν στην οικογένεια σας δεν θα αφήσουν ούτε ένα ποτήρι.

Υλικά για το γλυκό ψυγείου με τις μεθυσμένες φράουλες για 5-6 μερίδες

Για τις φράουλες

  • 1 κεσεδάκι φράουλες(500γρ)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 5-6 φύλλα δυόσμου

Για την κρέμα

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 3-4 κλαδάκια δυόσμου (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • Μπισκότα τύπου digestive ή πτί-μπέρ
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Αφού πλύνουμε καλά τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, το κονιάκ, και τα φυλλαράκια δυόσμου και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα όλο το βράδυ.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, την οποία καλό θα είναι να την κάνουμε τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε για να δέσει η κρέμα μας.
  • Συναρμολόγηση του γλυκού: Σε μπολάκι ή ποτήρι σπάμε 2 μπισκότα από πάνω βάζουμε την κρέμα και στο τέλος πάνω-πάνω τις φράουλες (με λίγο από τους χυμούς τους με το ποτό) και ένα από τα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.

Πρέπει να ρίξεις μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή για το απόλυτο cheescake με μερέντα

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μελωμένο σουφλέ μηλόπιτας με superfoods και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά - Με ελάχιστες θερμίδες

Share