Θα πάθεις μανία με αυτό το γλυκό ψυγείου - Με 4 απλά υλικά και έτοιμο σε 5'

Με ζελέ, μπισκότα, καραμέλα γάλακτος, και φράουλες,

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θα πάθεις μανία με αυτό το γλυκό ψυγείου - Με 4 απλά υλικά και έτοιμο σε 5'

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ, μπισκότα, καραμέλα γάλακτος, και φράουλες, στο τσακ μπαμ με σπιτική γεύση φανταστική. Πιο μαμαδίστικο γλυκό δεν έχει. Με 4 απλά υλικά και έτοιμο σε 5' με απλά βήματα. Θα πάθεις μανία μαζί του.

Από αυτά τα μαμαδίστικα γλυκά που κλέβουν την παράσταση κι όλοι ρωτάνε από πού το πήρες! Όλη η Πάρος στα τραπέζια της αυτό σερβίρει, σε παραλλαγές εδώ και χρόνια. Σηκώνει πολλές παραλλαγές όλες σας τις έχω στο τέλος της συνταγής

Έτσι θα φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με 4 απλά υλικά το οποίο είναι έτοιμο σε 5 λεπτά

Υλικά Συνταγής

  • 750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
  • 2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας απλά ή γεμιστά
  • 1 ζελέ φράουλα
  • λίγες φράουλες ή κόκκινα φρούτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Για το πανεύκολο γιαουρτογλυκό με ζελέ, μπισκότα και φράουλες χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό.
  • Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
  • Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
  • Ανακατεύουμε.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
  • Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
  • Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα. Μπορείτε να φτιάξετε και σπιτικό ζελέ φράουλα με τη συνταγή που σας έχω εδώ.
  • Αδειάζουμε το ζελέ πάνω στο γιαουρτογλυκό και βάζουμε φράουλες και κόκκινα φρούτα.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι.
  • Κόβουμε σε κομμάτια το γιαουρτογλυκό και σερβίρουμε.

Μανία θα πάθεις και με αυτό το γλυκό ψυγείου που είναι κόλαση

Σας βρήκαμε την ιδανική συνταγή για να φτιάξετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα που γιορτάζουν με απλά υλικά! Αυτό το γλυκό ψυγείου που φτιάχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά «κολασμένο» και πρόκειται για το πιο γευστικό τσιζκέικ με λεμόνι!

Πολύ εύκολο και μυρωδάτο τσιζκέικ με ανθότυρο, που σερβίρεται ιδανικά με κομμάτια από λεμόνι γλυκό του κουταλιού.

Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να την δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτά τα υπέροχα τραγανά τρίγωνα.

τσιζκέικ  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το «κολασμένο» γλυκό ψυγείου με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
  • 750 γραμ. ανθότυρο κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

Για το γαρνίρισμα

  • γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τη βάση για το τσιζκέικ με ανθότυρο, ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
  • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζκέικ.
  • Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς C, για περίπου 50΄-55΄. Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.