Οικονομικό γλυκό ψυγείου με καρύδα - Tα υλικά τα έχουμε όλοι στην κουζίνα

«Λιώνει» στο στόμα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Οικονομικό γλυκό ψυγείου με καρύδα - Tα υλικά τα έχουμε όλοι στην κουζίνα

Θέλετε να φτιάξετε ένα οικονομικό γλυκό ψυγείου; Τότε αυτό με την καρύδα είναι το καλύτερο. Τα υλικά μάλιστα που χρειάζεται τα έχουμε όλοι στην κουζίνα μας,

Έτσι θα φτιάξετε το οικονομικό γλυκό ψυγείου με καρύδα

Υλικά - 1 ταψί μεσαίο

  • 1 λίτρο γάλα καρύδας
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γρ κορν φλάουρ
  • 1-2 πακέτα φρυγανιές

Για το σιρόπι

  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ νερό
  • 2 κουταλιές του γλυκού βανίλια
  • Για το σερβίρισμα
  • Καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε τις φρυγανιές μας σε ένα ταψί.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό,τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει.Μόλις λιώσει η ζάχαρη βράζουμε για 3 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε την βανίλια.Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές ή περιχύνουμε από πάνω.
  • Μπορείτε να βάλετε 2-3 στρώσεις φρυγανιές
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μας 700 ml και την ζάχαρη αλλά κρατάμε λίγο στην άκρη γάλα 200-300 ml για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μόλις γίνει η κρέμα μας την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα να παγώσει.

θα σου προτείναμε να το δοκιμάσεις, όπως κι αυτό το πεντανόστιμο τσιζκέικ με λεμόνι!

Φτιάξε το πιο κολασμένο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με ούτε 5 ευρώ - Το ζαχαρούχο γάλο το πάει σε άλλο επίπεδο

Θα μείνεις πάνω στο πιάτο αν φτιάξεις αυτό το κολασμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα! Είναι όσο δροσερό πρέπει και δεν θα δώσεις περισσότερο από 5 ευρώ!

Αυτή η συνταγή είναι εγγύηση για τα καλοκαιρινά βράδια μετά την παραλία!

Υλικά

  • 1500 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 2 πακέτα μπισκότα Digestive ( vegan)
  • λίγο γάλα αμυγδάλου
  • 500 - 600 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 1.300 γρ από το γάλα αμυγδάλου, μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου με το κορν φλάουρ και μόλις ζεσταθεί το γάλα που έχουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κορν φλάουρ.
  • Αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση, μέχρι να βγάλει φουσκάλες από πάνω και προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Μόλις βράσει και πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα πυρέξ 32x25 εκ. περίπου τοποθετούμε μια στρώση από μπισκότα, τα οποία τα βουτάμε για λίγο στο γάλα.
  • Ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα με προσοχή και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση μπισκότα που τα βουτάμε στο γάλα και τα οποία καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για να κυρώσει καλά.
  • Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα μας με ένα κουτάλι και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού. Την απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια του γλυκού με προσοχή.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Κι αν γενικά τρελαίνεσαι για γλυκά πρέπει να δοκιμάσεις ασυζητητί αυτή την συνταγή κολοκυθόπιτας με κανέλα!