Πεντανόστιμο κέικ μήλου με κανέλα - Η συνταγή που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολάει

Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πεντανόστιμο κέικ μήλου με κανέλα - Η συνταγή που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολάει

Φτιάξτε το πεντανόστιμο κέικ μήλου και η κουζίνα σας θα πλημμυρίσει με το υπέροχο άρωμά του όπως της κανέλας. Η συνταγή είναι εύκολη και τη γεύση της θα την λατρέψουν όλοι.

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. μήλα τριμμένα
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • έξτρα βούτυρο
  • έξτρα αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

  • Για το κέικ μήλου με γιαούρτι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφού κρυώσει, γαρνίρουμε το κέικ μήλου με λευκό γλάσο ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Με κανέλα επίσης, μπορείτε να φτιάξετε ρόφημα που έχει και κολοκύθα, για ενέργεια.

Τραγανή σπιτική μηλόπιτα με μπόλικη κανέλα και λιωμένο παγωτό - Φρενίτιδα στο διαδίκτυο

Αυτή η συνταγή μηλόπιτας έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο! Έχει μπόλικη κανέλα και είναι όσο τραγανή πρέπει! Ρίξε από πάνω λιωμένο παγωτό και θα γίνει μούρλα!

Είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας συνταγές και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο κρύο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρόκο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Για τα μήλα:

  • 1 ½ κιλό μήλα
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
  • 3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τα τραγανά ψίχουλα:

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
  • παγωτό και καραμέλα βουτύρου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη βάση της μηλόπιτας: Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη. Ανακατέψτε τα υλικά και προσθέστε το βούτυρο. Τρίψτε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια σας μέχρι να γίνει ψίχουλα. Προσθέστε τον κρόκο και 1-2 κουταλιές κρύο νερό και ζυμώστε τα υλικά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας. Τυλίξτε τη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση: Καθαρίστε τα μήλα, βγάλτε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.

Περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Βάλτε τα μήλα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και 125 ml νερό και βράστε τα για 6-7 λεπτά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό. Αφήστε τα να βράσουν 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα και κατεβάστε τα από τη φωτιά. Προσθέστε την καρυδόψιχα και τη κανέλα και αφήστε τη γέμιση να κρυώσει τελείως.

Ανοίξτε με τη ζύμη ένα φύλλο διαμέτρου 30 εκ. περίπου. Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα και απλώστε στη βάση το φύλλο ζύμης που ανοίξατε. Πατήστε με τα χέρια σας τη ζύμη για να κολλήσει στα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Αδειάστε τη γέμιση στο ταψί.

Βάλτε σε ένα μπολ τα υλικά για τα τραγανά ψίχουλα και τρίψτε τα με τα χέρια σας μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Απλώστε τα πάνω από τα μήλα. Ψήστε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς για να την κόψετε σε μερίδες. Σερβίρετε με παγωτό και καραμέλα. (δείτε πως να φτιάξετε μόνη σας, η πιο τοπ συνταγή για φέτος το καλοκαίρι)