Εύκολα και πεντανόστιμα ντόνατς στο φούρνο με κανέλα και ζάχαρη

«Λιώνουν» στο στόμα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εύκολα και πεντανόστιμα ντόνατς στο φούρνο με κανέλα και ζάχαρη

Φτιάξε και εσύ τα πιο νόστιμα και εύκολα ντόντας με κανέλα και ζάχαρη, τα οποία θα γίνουν τα αγαπημένα σου. Μπορεί να έχουν πολλά υλικά, ωστόσο αξίζουν.

Έτσι θα φτιάξεις τα ντόνατς με κανέλα και ζάχαρη

Υλικά

  • 12 ντόνατς ή 24 μικρά ντόνατς
  • 120 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 65 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 Αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
  • 80 ml Γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα Βανίλιας ή Μπορείτε να βάλετε 1 φρέσκια βανίλια ή 1-2 σκόνη βανίλιας
  • Γλάσο με κανέλα και ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλια της σούπας κανέλα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί :Αλεύρι,ζάχαρη,μπέικιν,αλάτι..Έπειτα λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε μέσα το γάλα,το αυγό,την βανίλια και το ηλιέλαιο ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά.
  • Βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας σε κάθε βάση εγώ τα έβαλα σε βάσεις από Cupcake. Αν έχετε ταψάκι για Donut Τοποθετήστε τα εκεί..! Ψήνουμε για 10’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’ με αέρα.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο περιμένουμε να κρυώσουν 5 λεπτά.. Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε μέσα τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε
  • Ξεφορμάρουμε τα Ντόνατς και τα βουτάμε μέσα στην ζάχαρη και την κανέλα ή Αν θέλετε μπορείτε να τα αλείψετε με πινέλο. Δείτε και τα ανεπανάληπτα ντόνατς με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Πεντανόστιμο κέικ μήλου με κανέλα - Η συνταγή που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολάει

Φτιάξτε το πεντανόστιμο κέικ μήλου και η κουζίνα σας θα πλημμυρίσει με το υπέροχο άρωμά του όπως της κανέλας. Η συνταγή είναι εύκολη και τη γεύση της θα την λατρέψουν όλοι.

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. μήλα τριμμένα
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • έξτρα βούτυρο
  • έξτρα αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

  • Για το κέικ μήλου με γιαούρτι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφού κρυώσει, γαρνίρουμε το κέικ μήλου με λευκό γλάσο ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Με κανέλα επίσης, μπορείτε να φτιάξετε ρόφημα που έχει και κολοκύθα, για ενέργεια.