Ανεπανάληπτα ντόνατς με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα σου πάρουν το μυαλό

Θα σου τρέξουν τα σάλια!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ανεπανάληπτα ντόνατς με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα σου πάρουν το μυαλό

Αυτή η υπέροχη συνταγή για ντόνατς με κανέλα που βρήκαμε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι απλά ανεπανάληπτα και είναι βέβαιο πως αν επιχειρήσεις να τα φτιάξεις και να τα δοκιμάσεις, θα σου πάρουν το μυαλό!

Φανταστικά γεμιστά ντόνατς με ζάχαρη σαν λουκουμάδες, με χρωματιστές γεμίσεις. Φτιάξτε τα μαζί με τα παιδιά σας και απολαύστε την κάθε στιγμή!

Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτό το πεντανόστιμο παγωτό κακάο!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για τα ντόνατς με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 1 φάκελο μαγιά ξερή
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. γάλα μισό φρέσκο μισό εβαπορέ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 2-3 πρέζες αλάτι
  • 1/2 κιλό αλεύρι σκληρό και λίγο επιπλέον
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • κανελοζάχαρη για πασπάλισμα

Για τις χρωματιστές γεμίσεις

  • άλειμμα πραλίνας
  • μαρμελάδα βατόμουρο
  • φράουλα και βερίκοκο
  • τυρί κρέμα
  • κρέμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

  • Για να φτιάξουμε τα γεμιστά ντόνατς, ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά για τη ζύμη. Βάζουμε τη μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας από την συνολική ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε μπολ. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά για να αφρίσει η επιφάνεια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ να ανακατευτούν καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία, απαλή και ελαστική.
  • Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα και 30′.
  • Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο με πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο φύλλο 30 εκ. με πάχος 1 εκ. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια 6-7 εκ. περίπου.
  • Κόβουμε λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια 8 εκ. περίπου και αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.
    Ακουμπάμε κάθε ένα από τα ντόνατς σε ξεχωριστό χαρτί και αφήνουμε κενό ανάμεσα τους περίπου 10 εκ., γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Αφού αραδιάσουμε τα ντόνατς σε λαμαρίνες σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστούν για περίπου 45 λεπτά. Βάζουμε σε μπολ κανέλα και ζάχαρη.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι για τηγάνισμα σε βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα.
  • Με τη βοήθεια του χαρτιού, ρίχνουμε ένα ένα τα ντόνατς σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τα να ροδίσουν και από την άλλη.
  • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κι αφού κρυώσουν τα κυλάμε σε κανελοζάχαρη. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας.

Πεντανόστιμο σπιτικό ρόφημα με κανέλα και ζάχαρη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Οι πιο ζεστές μέρες του Αυγούστου, σου δίνουν την ευκαιρία να φτιάξεις το πεντανόστιμο σπιτικό ρόφημα, με κανέλα και ζάχαρη. Είναι μία από τις πιο ευφάνταστες συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και έρχεται απευθείας από την πανέμορφη Κω.

Την υπέροχη αυτή συνταγή, τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε σε κάθε περίπτωση να τη δοκιμάσεις κι αυτή, όπως και αυτό το θεϊκό τσιζκέικ με ανθότυρο και λεμόνι!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το σπιτικό ρόφημα με κανέλα

Υλικά:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 5 ξύλα κανέλας
  • 15 περίπου κεφαλάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

  • Για τη σπιτική και παραδοσιακή κανελάδα από την Κω, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου για μια ώρα.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο), για να πάρει πιο έντονο χρώμα.
  • Αφού κρυώσει, την αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι εντός ή εκτός ψυγείου. Τη σερβίρουμε αραιώνοντας τη με λίγο νερό (1 μέρος σιρόπι, 4 μέρη νερό). Αν θέλουμε προσθέτουμε και πάγο για μια δροσερή απόλαυση.

σπιτική κανελάδα