Τιραμισού με μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που «λιώνει» στο στόμα

Η συνταγή που θα σε τρελάνει!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τιραμισού με μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που «λιώνει» στο στόμα

Κυριακή σήμερα και είναι η τέλεια μέρα για να φτιάξετε το πιο λαχταριστό τιραμισού με μπισκότα, μία από τις πιο κλασικές και νόστιμες συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Ήδη από την πρώτη μπουκιά, το γλυκό αυτό «λιώνει» στο στόμα!

Πάμε να δούμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το τιραμισού με μπισκότα

Υλικά:

  • 3 συσκευασίες (460 γρ.) μπισκότα γεμιστά
  • 5 κρόκους από μεγάλα αβγά
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1½ φλ. γάλα κρύο ( ή δυνατό καφέ)
  • 1/4 φλ. λικέρ καφε (προαιρετικά)
  • 1 συσκευασία (180 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτας (αλεσμένα)

Εκτέλεση:

  • Για το τιραμισού με μπισκότα, βάζουμε σε μπεν μαρί τους κρόκους με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ταχτικά με σύρμα, για 10΄περίπου, μέχρι να γίνει μια αφράτη ανοιχτόχρωμη βελούδινη κρέμα. Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής η ένδειξη να λέει 60 βαθμούς C. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες και τα μυστικά για τη σωστή παστερίωση των αυγών εδώ.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά και να πυκνώσει. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, από το χτύπημα. Απαλά προσθέτουμε την κρύα κρέμα στην κρεμά αυγού και διπλώνουμε με σπάτουλα.
    Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ (προαιρετικά).
  • Αν από το τιραμισού θα φάνε και παιδιά, παραλείπουμε τον καφέ και το λικέρ και βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στον καφέ ή στο γάλα. Προσοχή,δεν τα μουλιάζουμε, απλώς τα βουτάμε. Αραδιάζουμε μια στρώση μπισκότα σε τετράγωνο πυρέξ. Απλώνουμε μισή κρέμα. Κάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Παγώνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες, να σφίξει ελαφρά. Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με αλεσμένο μπισκότο.

Τιραμισού με μπισκότα

Argiro.gr

Η πιο απολαυστική τούρτα εκλέρ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Γίνεται σε 10'

Τούρτα εκλέρ ψυγείου, με γεύση μαμάς μας έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ένα γλυκό σαν πάστα, που γίνεται σε 10' και όποιος δοκιμάσει παραμιλάει.

Έτσι θα φτιάξεις την τούρτα εκλέρ ψυγείου σαν της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 4 πακέτα κράκερ τετράγωνα
  • 500 γραμ. φυτική κρέμα γάλακτος ψυγείου (είναι γλυκιά) ή κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 4 κρόκους
  • 125 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. γάλα
  • 150 γραμ. σοκολάτα 70%
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 150 γραμ. πραλίνα
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα

Για την επικάλυψη

  • 300 γραμ. σοκολάτα 70%
  • 350 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2-3 κ.σ. λικέρ κρέμα
  • κακάο ή καφέ

Εκτέλεση

Για την τούρτα εκλέρ ψυγείου, χτυπάμε πρώτα τη φυτική κρέμα ψυγείου (χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη, είναι ήδη γλυκιά) σε σφιχτή σαντιγί. Την αφήνουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνουμε στα αβγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μίγμα. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα. Αν έχετε θερμόμετρο, πρέπει να φτάσει τους 80ºC, αλλιώς πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στη ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.
  • Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Περιχύνουμε με την κρέμα αβγών. Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή. Την προσθέτουμε στη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα σοκολάτα.

Για την επικάλυψη

  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα. Απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, να γίνει λεία, γυαλιστερή, πυκνή και πολύ σοκολατένια κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι και το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
    Περιχύνουμε το ταψί σε μια στρώση με όλη την επικάλυψη.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος. Κάνουμε μια στρώση κράκερ ώστε να καλύψουμε όλο το ταψί. Απλώνουμε μια στρώση τη μισή σαντιγί. Κάνουμε μια στρώση κράκερ. Απλώνουμε όλη την κρέμα σοκολάτας.
    Στρώνουμε μια σειρά κράκερ. Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και καλύπτουμε με μια στρώση κράκερ.
  • Τέλος, περιχύνουμε με την επικάλυψη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  • Την επόμενη ημέρα είναι ακόμα καλύτερο στη γεύση και κόβεται σε ωραία κομμάτια.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να την δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτό το υπέροχο cheesecake brownie από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.