Μυρωδάτο και πανεύκολο κέικ κανέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμο σε 5 λεπτά

Η συνταγή που δεν γίνεται να χάσεις!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μυρωδάτο και πανεύκολο κέικ κανέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμο σε 5 λεπτά

Θέλεις κάτι ωραίο να συνοδεύσει τον καφέ σου; Αυτό το μυρωδάτο και πανεύκολο κέικ που έχει για εσένα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, γίνεται μέσα σε 5΄και τρώγεται ζεστό, πραγματικά θα σε ενθουσιάσει! Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να το δοκιμάσεις κι αυτό όπως και αυτό το υπέροχο πολίτικο γλυκό με κανέλα.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το μυρωδάτο και πανεύκολο κέικ με κανέλα της Αρυγρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 60 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 80 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση:

  • Για το εύκολο κέικ κανέλας μας, σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό. Χτυπάμε για λίγα λεπτά με μίξερ χειρός έως ότου κρεμώσει και αφρατέψει το μείγμα.
  • Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα, ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
  • Σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο μικρό ταψάκι 20-22 εκατοστών αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά στο ταψί. Το βγάζουμε και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη. Το σερβίρουμε ζεστό.

Κορυφαίο προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αν θέλεις να δοκιμάσεις την πιο νόστιμη συνταγή, τότε πρέπει σε κάθε περίπτωση να δώσεις μία ευκαιρία σε αυτό το κορυφαίο προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος που έχει για εσένα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Το συγκεκριμένο γλυκό είναι σίγουρο πως θα σου πάρει το μυαλό.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτό το υπέροχο τιραμισού με μπισκότα. Δες εδώ τη συνταγή!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το κορυφαίο προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

Για τη ζύμη σου

  • 150 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
  • 150 γραμ. νερό
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 50 γραµ. βούτυρο
  • 3 αυγά μεγάλα

Για την κρέμα πατισερί

  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γραμ. ζάχαρη
  • 1 μπαστούνι βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 3 κρόκους αυγών
  • 20 γραμ. κορν φλάουρ
  • 20 γραμ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα γάλακτος

  • 300 γραµ. σοκολάτα 60%
  • 150 γραµ. γάλα φρέσκο
  • 150 κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 50 γραµ. βούτυρο
  • 30 ml ρούμι
  • λικέρ σοκολάτα ή κονιακ
  • σαντιγί προαιρετικά για το σερβίρισμα

Προφιτερόλ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση:

Η επαγγελματική συνταγή προφιτερόλ απαιτεί τις εξής παρασκευές: σουδάκια, κρέμα πατισερί, κρέμα σοκολάτα γάλακτος στο τελείωμα κι έτσι θα έχεις προφιτερόλ σαν ζαχαροπλαστείου. Συνταγή αξεπέραστη!

Για τα σουδάκια

  • Πρώτα θα φτιάξουμε σου για προφιτερόλ. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μάθε όλα τα μυστικά για τέλεια ζύμη σου εδώ.
  • Για τα σουδάκια βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό, το αλάτι, και το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Τότε, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, έντονο ανακάτεμα, να ομογενοποιηθεί η ζύμη για σου.
  • Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα τη ζύμη, μέχρι να γίνει μία μπάλα ζύμης απαλή, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να στεγνώσει ελαφρά, για 2′ περίπου.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα με τη ζύμη σου από τη φωτιά. Αφήνουμε τη ζύμη στον πάγκο για περίπου 5′ να κρυώσει ελαφρά.
  • Βάζουμε την χλιαρή ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το φτερό (εξάρτημα ανάδευσης) χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τη ζύμη για 2-3′ περίπου να κρυώσει κι άλλο και να πέσει η θερμοκρασία της.
  • Δυναμώνουμε το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε κάθε φορά ένα ένα τα αυγά. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό περιμένουμε να ομογενοποιηθεί σωστά πριν ρίξουμε το επόμενο.
  • Γεμίζουμε με την μαλακή κολλώδη ζύμη ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κόβουμε στη μύτη του κορνέ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνες.
  • Τα σουδάκια είναι πολλά, θα χρησιμοποιήσετε όσα χρειάζεστε και τα υπόλοιπα θα διατηρηθούν στην κατάψυξη για πολλές εβδομάδες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα σουδάκια στο ταψί σχηματίζοντας μπαλίτσες ζύμης σε μέγεθος καρυδιού. Αφήνουμε κενό ανάμεσα στα σου, 2-3 εκατοστά, γιατί φουσκώνουν.
  • Ψήνουμε τα σου σε δυνατή θερμοκρασία στην αρχή για 9-10′ να πάρουν γρήγορα όγκο.
  • Μετά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35′ περίπου, ανάλογα το μέγεθος τους, μέχρι να ροδίσουν, να ψηθούν σωστά μέχρι μέσα και να στεγνώσει η καρδιά τους.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  • Τρυπάμε τα σουδάκια από την κάτω πλευρά (βάση) και τα γεμίζουμε με την κρέμα πατισερί.