Το πιο εύκολο γλυκό σοκολάτας με αμύγδαλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Χωρίς γλουτένη, με υγρή σοκολάτα και απίστευτη γεύση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το πιο εύκολο γλυκό σοκολάτας με αμύγδαλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Την πιο εύκολη σοκολατόπικα χωρίς γλουτένη, με υγρή σοκολάτα, αμύγδαλα και απίστευτη γεύση έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δοκίμασε την οπωσδήποτε.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτό το υπέροχο τιραμισού με μπισκότα. Δες εδώ τη συνταγή!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το γλυκό σοκολάτα με αμύγδαλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 125 γραµ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γραµ. σοκολάτα 60% ψιλοκομμένη
  • 200 γραµ. ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 220 γραµ. καρύδι και αμύγδαλο (αλεσμένα πούδρα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • χτυπημένη κρέμα
  • καραμελωμενοι ξηροί καρποί
  • λίγο κακάο

Εκτέλεση

  • Για τη σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η σοκολάτα πρέπει να είναι ψιλοκομμένη.
  • Τα αμύγδαλα και τα καρύδια πρέπει να είναι αλεσμένα σε πούδρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Βουτυρώνουμε 1 φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατ. και στρώνουμε στη βάση αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βουτυρώνουμε και το αντικολλητικό χαρτί.
  • Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι.
  • Βάζουμε κατσαρόλα μικρού μεγέθους με λίγο νερό να ζεσταθεί. Τοποθετούμε επάνω ένα μπολ που να μην ακουμπάει στο ζεστό νερό.
  • Βάζουμε στο μπολ του μπεν-μαρί την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το βούτυρο σε κομμάτια και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα και αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα σοκολάτας το αφήνουμε στον πάγκο για 10΄ να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ωστόσο βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι.
  • Με μίξερ χειρός χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστούν απαλές κορυφές μαρέγκας. Αφήνουμε τη μαρέγκα στο πλάι.
  • Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους στην λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας εντατικά Προσθέτουμε τα τριμμένα αλεσμένα καρύδια και αμύγδαλα κι ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε στη σοκολάτα το 1/3 της μαρέγκας και με μαλακή σπάτουλα απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα να αραιώσει ελαφρά η σύστασή του.
  • Προσθέτουμε τη μισή από την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά αναδιπλώνουμε. Τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα για 4-5 φορές να χαθεί η μαρέγκα μέσα στη σοκολάτα.
  • Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στο ζεστό φούρνο για περίπου 30΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια κι ελαφρά να ξεκολλήσει η σοκολατόπιτα από τα τοιχώματα του ταψιού.
  • Περίπου 5′ πριν το βγάλουμε από το φούρνο, πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό ψήθηκε σωστά πριν το βγάλουμε από το φούρνο.
  • Με τα δάχτυλα πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια στο κέντρο της σοκολατόπιτας. Πρέπει να έχει μερική επαναφορά.
  • Βγάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως στη φόρμα. Αν το ανοίξετε ή το κόψετε, θα τρέχει υγρή σοκολάτα όσο είναι ζεστό.
  • Εξωτερικά κάνει τραγανή κρούστα και μέσα η καρδιά σοκολάτας είναι υγρή σαν σιροπιασμένη σοκολατόπιτα.
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια με μπόλικη χτυπημένη κρέμα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
  • Πασπαλίζουμε κακάο στην επιφάνεια.

Κορυφαίο προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αν θέλεις να δοκιμάσεις την πιο νόστιμη συνταγή, τότε πρέπει σε κάθε περίπτωση να δώσεις μία ευκαιρία σε αυτό το κορυφαίο προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος που έχει για εσένα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Το συγκεκριμένο γλυκό είναι σίγουρο πως θα σου πάρει το μυαλό.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το κορυφαίο προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

Για τη ζύμη σου

  • 150 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
  • 150 γραμ. νερό
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 50 γραµ. βούτυρο
  • 3 αυγά μεγάλα

Για την κρέμα πατισερί

  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γραμ. ζάχαρη
  • 1 μπαστούνι βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 3 κρόκους αυγών
  • 20 γραμ. κορν φλάουρ
  • 20 γραμ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα γάλακτος

  • 300 γραµ. σοκολάτα 60%
  • 150 γραµ. γάλα φρέσκο
  • 150 κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 50 γραµ. βούτυρο
  • 30 ml ρούμι
  • λικέρ σοκολάτα ή κονιακ
  • σαντιγί προαιρετικά για το σερβίρισμα

Προφιτερόλ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση:

Η επαγγελματική συνταγή προφιτερόλ απαιτεί τις εξής παρασκευές: σουδάκια, κρέμα πατισερί, κρέμα σοκολάτα γάλακτος στο τελείωμα κι έτσι θα έχεις προφιτερόλ σαν ζαχαροπλαστείου. Συνταγή αξεπέραστη!

Για τα σουδάκια

  • Πρώτα θα φτιάξουμε σου για προφιτερόλ. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μάθε όλα τα μυστικά για τέλεια ζύμη σου εδώ.
  • Για τα σουδάκια βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό, το αλάτι, και το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Τότε, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, έντονο ανακάτεμα, να ομογενοποιηθεί η ζύμη για σου.
  • Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα τη ζύμη, μέχρι να γίνει μία μπάλα ζύμης απαλή, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να στεγνώσει ελαφρά, για 2′ περίπου.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα με τη ζύμη σου από τη φωτιά. Αφήνουμε τη ζύμη στον πάγκο για περίπου 5′ να κρυώσει ελαφρά.
  • Βάζουμε την χλιαρή ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το φτερό (εξάρτημα ανάδευσης) χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τη ζύμη για 2-3′ περίπου να κρυώσει κι άλλο και να πέσει η θερμοκρασία της.
  • Δυναμώνουμε το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε κάθε φορά ένα ένα τα αυγά. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό περιμένουμε να ομογενοποιηθεί σωστά πριν ρίξουμε το επόμενο.
  • Γεμίζουμε με την μαλακή κολλώδη ζύμη ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κόβουμε στη μύτη του κορνέ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνες.
  • Τα σουδάκια είναι πολλά, θα χρησιμοποιήσετε όσα χρειάζεστε και τα υπόλοιπα θα διατηρηθούν στην κατάψυξη για πολλές εβδομάδες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα σουδάκια στο ταψί σχηματίζοντας μπαλίτσες ζύμης σε μέγεθος καρυδιού. Αφήνουμε κενό ανάμεσα στα σου, 2-3 εκατοστά, γιατί φουσκώνουν.
  • Ψήνουμε τα σου σε δυνατή θερμοκρασία στην αρχή για 9-10′ να πάρουν γρήγορα όγκο.
  • Μετά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35′ περίπου, ανάλογα το μέγεθος τους, μέχρι να ροδίσουν, να ψηθούν σωστά μέχρι μέσα και να στεγνώσει η καρδιά τους.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  • Τρυπάμε τα σουδάκια από την κάτω πλευρά (βάση) και τα γεμίζουμε με την κρέμα πατισερί.