Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε την πιο νόστιμη σπιτική κρέμα βανίλια με κανέλα

Πανεύκολη και έτοιμη στο λεπτό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε την πιο νόστιμη σπιτική κρέμα βανίλια με κανέλα

Σπιτική κρέμα βανίλια με κανέλα έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με αυτήν την απλή, νόστιμη, αλλά κλασική κρέμα πιάτου της μαμάς μεγαλώσαμε όλοι.

Είναι θρεπτική, εύκολη και γρήγορη συνταγή μόνο με 4 απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Ιδανική για παιδιά! Την βρήκαμε στο Argiro.gr

Υλικά Συνταγής

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 4 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ)
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή μια κάψουλα βανίλιας)

Για το σερβίρισμα

λίγη κανέλα

Εκτέλεση

  • Η πιο εύκολη σπιτική κρέμα βανίλια (κρέμα πιάτου) που αγαπούν τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι!
  • Κρατάμε 1 φλ από το κρύο γάλα.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με ένα κουτάλι στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
  • Μετά από λίγα λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά αρχίζει να δένει.
  • Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ισομοιράζουμε την κρέμα βανίλια σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
  • Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
  • Η κρέμα πιάτου τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη.
  • Διατηρήστε τις κρέμες που περίσσεψαν στο ψυγείο.

«Κόλαση» είναι και το σοκολατένιο σουφλέ με καραμέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μυρωδάτο και πανεύκολο κέικ κανέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμο σε 5 λεπτά

Θέλεις κάτι ωραίο να συνοδεύσει τον καφέ σου; Αυτό το μυρωδάτο και πανεύκολο κέικ που έχει για εσένα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, γίνεται μέσα σε 5΄και τρώγεται ζεστό, πραγματικά θα σε ενθουσιάσει! Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να το δοκιμάσεις κι αυτό όπως και αυτό το υπέροχο πολίτικο γλυκό με κανέλα.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνταγές κανέλας

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το μυρωδάτο και πανεύκολο κέικ με κανέλα της Αρυγρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 60 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 80 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση:

  • Για το εύκολο κέικ κανέλας μας, σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό. Χτυπάμε για λίγα λεπτά με μίξερ χειρός έως ότου κρεμώσει και αφρατέψει το μείγμα.
  • Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα, ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
  • Σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο μικρό ταψάκι 20-22 εκατοστών αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά στο ταψί. Το βγάζουμε και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη. Το σερβίρουμε ζεστό.