«Κόλαση» το σοκολατένιο σουφλέ με καραμέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η συνταγή που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Κόλαση» το σοκολατένιο σουφλέ με καραμέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αν έχεις λιγούρες και ψάχνεις το πιο ξεχωριστό γλυκό, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτήν την συνταγή - «κόλαση» της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το πιο λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα που «λιώνει» στο στόμα.

Πάμε να δούμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το σουφλέ σοκολάτας με καραμέλα

Υλικά:

  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 150 γραμ. σοκολάτα 60%
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους
  • 50 γραμ. ζάχαρη
  • 60 γραμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο

Για τα φορμάκια

  • βούτυρο μαλακό
  • κακάο

Για την καραμέλα γάλακτος

  • 100 γραμ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 πρέζες ανθός αλατιού
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Για το σουφλέ σοκολάτας, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε πολύ καλά τα φορμάκια και τα παγώνουμε για 2 λεπτά στην κατάψυξη. Πασπαλίζουμε κακάο να ντυθούν καλά βάση και πλαϊνά από τα φορμάκια. Τινάζουμε το περιττό κακάο.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα, σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να γίνει χλιαρό.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε την κρύα σοκολάτα στα αβγά και στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύουμε για να ενωθούν.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και αναδιπλώνουμε με τον αναδευτήρα ελαφράς ανάδευσης ή με μαλακή σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω ώστε να ενσωματωθεί στα υλικά, όχι όμως πάνω από 5-6 διπλώματα με τη σπάτουλα.
  • Ισομοιράζουμε στα φορμάκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά, ανάλογα με το πόσο υγρά θέλουμε τα σουφλέ στο εσωτερικό. Περιχύνουμε με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
  • Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη μέχρι και δύο μήνες και να τα ψήνουμε λίγα λίγα. Θα χρειαστούν όμως μερικά λεπτά παραπάνω ψήσιμο.

Για την καραμέλα γάλακτος

  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
  • Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Την αφήνουμε να κρυώσει προτού τη σερβίρουμε.

Αν αυτή η συνταγή σας άρεσε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και το τιραμισού της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Δείτε εδώ τη συνταγή.

Δυναμωτικό σπιτικό ρόφημα με μπανάνα και γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Πιες το αντί για να φας πρωινό

Αυτό το σπιτικό ρόφημα με μπανάνα και γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα σε συναρπάσει! Πιες το στο ξεκίνημα της ημέρας σου αντί να φας πρωινό και θα νιώσεις πιο... δυνατή και γεμάτη ενέργεια!

Ακολούθησε τα βήματα παρακάτω.

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλ κατεψυγμένες φράουλες
  • 1 φρέσκια μεγάλη μπανάνα
  • 1 φλ γάλα
  • 1 φλ παγάκια πάγος

προαιρετικά υλικά για smoothie

  • πρωτεΐνη πούδρα αρώνιας
  • πρωτεΐνη πούδρα κάνναβης
  • σπόρους chia
  • λιναρόσπορος

Εκτέλεση

  • Για το smoothie μπανάνα φράουλα, βάζουμε όλα τα υλικά, τις παγωμένες φράουλες, την καθαρισμένη και κομμένη μπανάνα, το γάλα και τα παγάκια σε δυνατό μπλέντερ.
  • Με διακοπτόμενη κίνηση αλέθουμε το σμούθι.
  • Προσθέτουμε ότι από τα παραπάνω θέλουμε καθώς και λαχανικά όπως φύλλα σπανάκι ή φύλλα kale.
  • Σερβίρουμε το smoothie σε δυο ποτήρια και το καταναλώνουμε άμεσα.
  • Αν το θέλουμε πιο πυκνό προσθέτουμε επιπλέον μπανάνα.
  • Αν το θέλουμε πιο αραιό, προσθέτουμε επιπλέον γάλα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα θέλετε, βατόμουρα, κεράσια κλπ.
  • Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε σοκολατούχο γάλα!

Να σημειώσουμε πως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει αποκαλύψει και όλα της τα μυστικά για τέλεια μπισκότα.