Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

«Κόλαση» το κέικ μπανάνας με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

«Κόλαση» το κέικ μπανάνας με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΓΛΥΚΕΣ 24.10.2020 15:22
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και εμείς σου βρήκαμε την πιο λαχταριστή συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, για κέικ μπανάνας με κανέλα. Πρόκειται για ένα «κολασμένο» σνακ το οποίο είναι ταυτόχρονα υγιεινό αλλά και πεντανόστιμο, ενώ μπορεί να ετοιμαστεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Το υπέροχο banana bread, «μπανανόψωμο» ή banana cake, είναι στην ουσία ένα κέικ μπανάνα στο σχήμα ψωμιού. Γι' αυτό και τα τόσα ονόματα. Γίνεται με λίγα κι απλά υλικά, χωρίς μίξερ και είναι ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Αυτή είναι η αυθεντική αμερικανική banana bread συνταγή. Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο Argiro.gr!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το κέικ μπανάνας με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 125 γραµ. λιωμένο βούτυρο
  • 200 γραµ. καστάνη ζάχαρη (ή μαύρη ζάχαρη)
  • 2 αυγά χτυπημένα (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 220 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γλ. σόδα μεγερικής
  • 1/3 κ.γλ. αλάτι
  • 100 γραµ. γιαούρτι (ή ξινόγαλο)
  • 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 3 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 100 γραµ. καρύδια χοντροκομμένα

κέικ μπανάνας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση:

  • Για την αυθεντική συνταγή banana bread ή μπανανόψωμο χωρίς μίξερ, χρειαζόμαστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (βούτυρο λιωμένο, αυγά και γιαούρτι).
  • Αν θέλετε να αντικαταστήσετε κάποιο από τα υλικά για το μπανανόψωμο θα βρείτε παρακάτω αντικαταστάσεις υλικών.
  • Βάζουμε το λεμόνι στο γιαούρτι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 5′.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις ή στους 160 °C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουνε μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 23χ12 εκατ. για να έχει το κλασικό banana bread σχήμα.
  • Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες και μαλακές.
  • Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις πολύ ώριμες μπανάνες. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο και τη ζάχαρη.
  • Με το σύρμα τα ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, την βανίλια και την κανέλα.
  • Με το σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν να γίνουν κρέμα.
  • Χωριστά σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα.
  • Απαλά ανακατεύουμε με το σύρμα. Δεν πρέπει να ανακατεύουμε για πολύ ώρα γιατί θα γίνει πολύ ελαστική η ζύμη του banana bread.
  • Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι, τις πολτοποιημένες μπανάνες και τα καρύδια.
  • Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα του banana bread.
  • Το αδειάζουμε στη φόρμα.
  • Ψήνουμε το μπανανόψωμο για 1 ώρα και 10′ περίπου.
  • Αν ψήσετε στις αντιστάσεις, θα βάλετε το banana bread στην κάτω σχάρα του φούρνου. Αν ψήσετε τον αέρα, θα βάλετε το ταψί στη μεσαία σχάρα.
  • Προς το τέλος του ψησίματος, ίσως χρειαστεί να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο αν έχει πάρει πολύ χρώμα η επιφάνεια του.
  • Αφήνουμε το banana bread στον πάγκο να σταθεί για 15 ´ και μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, τότε αξίζει να δοκιμάσετε και αυτή την υπέροχη συνταγή για μπακλαβά με πραλίνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε την πιο νόστιμη σπιτική κρέμα βανίλια με κανέλα

Σπιτική κρέμα βανίλια με κανέλα έφτιαξε ηΑργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με αυτήν την απλή, νόστιμη, αλλά κλασική κρέμα πιάτου της μαμάς μεγαλώσαμε όλοι.

Είναι θρεπτική, εύκολη και γρήγορη συνταγή μόνο με 4 απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Ιδανική για παιδιά! Την βρήκαμε στο Argiro.gr

Υλικά Συνταγής

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 4 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ)
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή μια κάψουλα βανίλιας)

Για το σερβίρισμα

λίγη κανέλα

Εκτέλεση

  • Η πιο εύκολη σπιτική κρέμα βανίλια (κρέμα πιάτου) που αγαπούν τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι!
  • Κρατάμε 1 φλ από το κρύο γάλα.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με ένα κουτάλι στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
  • Μετά από λίγα λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά αρχίζει να δένει.
  • Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ισομοιράζουμε την κρέμα βανίλια σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
  • Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
  • Η κρέμα πιάτου τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη.
  • Διατηρήστε τις κρέμες που περίσσεψαν στο ψυγείο.

«Κόλαση» είναι και το σοκολατένιο σουφλέ με καραμέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

11+1 μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να φτιάξεις το καλύτερο σπιτικό ψωμί

Το πιο εύκολο γλυκό σοκολάτας με αμύγδαλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Share