Τέλος στα κλασικά μελομακάρονα - Αυτά με την μπύρα από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι φανταστικά!

Μια συνταγή που φέτος πρέπει να δοκιμάσεις!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τέλος στα κλασικά μελομακάρονα - Αυτά με την μπύρα από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι φανταστικά!

Φέτος η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει να πρωτοτυπήσουμε στην συνταγή με τα μελομακάρονα! Ξέχνα τις κλασικές, βαρετές γεύσεις και προτίμησε την παρακάτω εκτέλεση με μπύρα και πορτοκάλι!

Τα μελομακάρονα είναι το αγαπημένο γλυκό όλων τα Χριστουγέννα οπότε, δώσε τους κάτι διαφορετικό να έχουν να θυμούνται!

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. λάδι
  • 1 φλ. μπύρα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. κανελογαρίφαλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμ.)

Για το σιρόπι

  • 1 φλ. μέλι
  • 2 φλ. νερό

Για το γαρνίρισμα

  • καρύδια (μέτρια κοπανισμένα)

Εκτέλεση για τα μελομακάρονα με την μπύρα από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για τα εύκολα μελομακάρονα με μπύρα, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να είναι η ζύμη εύκολη στο πλάσιμο και μαλακή.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170οC για 20΄- 25΄, για να είναι αφράτα.

Για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό με το μέλι για 5΄. Όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα, τα σιροπιάζουμε στο ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καρύδι.

Συνταγή της Μαρκέλλας Παντελαίου, Πάρος, Argiro.gr

Επίσης, αν σκέφτεσαι να φτιάξεις και κουραμπιέδες, εδώ είναι τα 10 top μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να τα κάνεις συγκλονιστικά!

Μυστικά για τα καλύτερα μελομακάρονα από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ήρθε η ώρα για τέλεια μελομακάρονα πολύ αφράτα και μελωμένα με το σωστό σιρόπιασμα. Δες εδώ όλα τα μυστικά μου και τι να προσέξεις για να φτιάξεις τα καλύτερα μελομακάρονα και να εισπράξεις συγχαρητήρια από όποιον τα δοκιμάσει.

  • Μάζεψε τα υλικά σου. Ζύγισε τα όλα και σε 5′ θα έχεις έτοιμη τη ζύμη. Θα ξεκουράσεις για 20΄τη ζύμη και μετά ξεκινάς το πλάσιμο.
  • Αλεύρι μπορείς να βάλεις μαλακό ή για όλες τις χρήσεις για να σου γίνουν πολύ αφράτα.
  • Για τα καλύτερα μελομακάρονα, λάδι βάζω πάντα μισό μισό (απαλό ελαιόλαδο με σπορέλαιο της αρεσκείας σου, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο ή σουσαμέλαιο). Το ελαιόλαδο δίνει γεύση και το σπορέλαιο τα κάνει πολύ τραγανά πριν τα σιροπιάσεις και πολύ αφράτα μετά το σιρόπιασμα.
  • Η ζάχαρη που λιώνει καλά με το λάδι στην αρχή του ζυμώματος καραμελώνει τέλεια και δίνει μελομακάρονα πολύ αφράτα.
  • Να θυμάσαι ότι θέλουν καλό ψήσιμο να ροδίσουν και να ψηθεί η καρδιά τους μέχρι μέσα. Αν δεν δώσεις προσοχή στο ψήσιμο και το κέντρο τους δεν στεγνώσει καλά, τότε μετά δεν θα γίνουν πολύ αφράτα και δεν θα ρουφήξουν σωστά το σιρόπι στο σιρόπιασμα.
  • Επειδή είναι πολλά μελομακάρονα στην δόση καλύτερα να τα ψήσεις στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά. Μπορείς να ψήσεις και στις αντιστάσεις βάζοντας το ταψί (ένα ένα ταψί να τα ψήνεις) στην κάτω σχάρα του φούρνου.
  • Τα μυστικά μου για να πετύχετε το τέλειο πλάσιμο, είναι να ξεκουράσετε τη ζύμη για 20 λεπτά και να την κρατάτε πάντα σκεπασμένη για να γίνουν αφράτα.
  • Όσο πιο πολύ χτυπάτε το λάδι και τη ζάχαρη τόσο πιο τραγανά και αφράτα θα γίνουν στο ψήσιμο.
  • Όσο πιο αφράτα γίνουν στο ψήσιμο, τόσο πιο αφράτα θα παραμείνουν μετά το σιρόπιασμα.

Argiro.gr