Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Είναι κόλαση: Γεμιστοί κουραμπιέδες με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η πιο άπαιχτη συνταγή

Είναι κόλαση: Γεμιστοί κουραμπιέδες με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΓΛΥΚΕΣ 27.11.2020 11:01
Από Youweekly Team

Μπορεί η παραδοσιακή συνταγή για κουραμπιέδες να προτιμάτε αλλά αν δοκιμάσετε αυτούς τους γεμιστούς με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα πάθετε πλάκα!

Αυτή είναι η συνταγή για γεμιστούς κουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 370 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 250 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 2 κρόκους
  • 1 βανίλια
  • 1/4 φλ. λικέρ μαστίχα ή κονιάκ
  • 3 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμ. άχνη και 1 βανίλια για το άχνισμα

Για τη σπιτική μερέντα

  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 1 μικρό κουτί ζαχαρούχο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλ. ψιλοτριμμένο φουντούκι σε σκόνη

Εκτέλεση

Για να γίνουν αέρινοι οι κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα, κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μπολ κοσκινίζουμε την άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.

Τα υλικά όλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα.

Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32-33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο. Τα παγώνουμε για 10′ στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ. Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια.
Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 25′ να ροδίσουν ελαφρά.
Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα. Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.

Δείτε εδώ και 11 μυστικά για να κάνετε πιο φανταστικούς τους κουραμπιέδες σας φέτος!

Argiro.gr

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Την διαφορά κάνει ένα μυστικό συστατικό

Υλικά Συνταγής

  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γραμ. βούτυρο γάλακτος (λιωμένο)
  • 2 κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες ή 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 70 γραμ. κονιάκ
  • 1 κοφτό κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 125-250 γραμ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο
  • 850 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (περίπου ίσως να μην το σηκώσει όλο)

Για το άχνισμα

  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Για τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες με αμύγδαλο, τα αβγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η άχνη και το αλεύρι να είναι κοσκινισμένα.

Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε λαμαρίνα και την ψήνουμε 10′ στους 200ºC να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Την χοντροκόβουμε.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και τα χτυπάμε για 10′ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να τους πίνει το μείγμα, καθώς και το αυγό. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και 2 κ.σ. από το αλεύρι για να μην κόψει το μείγμα με την προσθήκη του κονιάκ. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στο μίξερ.

Εναλλάξ προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι. Αλεύρι θα βάλουμε όσο σηκώσει. Ίσως να μην το πάρει όλο το μείγμα. Καλό είναι να τελειώσουμε το ζύμωμα στο χέρι, ζυμώνοντας απαλά και κοσκινίζοντας το τελευταίο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και βουτυράτη.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό, τι σχήμα θέλουμε και τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Εγώ τους φτιάχνω μικρούς. Τους ψήνουμε στους 170ºC στον αέρα για περίπου 35′ μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν. Αφήνουμε 5′ να κρυώσουν.

Κοσκινίζουμε λίγη λίγη την άχνη με την βανίλια σε ένα ταψί (να κάνει στρώση). Ακουμπάμε επάνω τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε ξανά με άχνη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, αλλιώς διαλύονται. Τους βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη ζάχαρη.

Argiro.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Λουκούμι» οι κυπριακές ταχινόπιτες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό είναι στην κανέλα

Σκέτη απόλαυση η πανακότα με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Share