Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Λαχταριστό και πανεύκολο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που "λιώνει" στο στόμα

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Λαχταριστό και πανεύκολο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που
ΓΛΥΚΕΣ 10.08.2021 11:48
Από Youweekly Team

Οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανεβαίνουν άρα τι χρειάζεσαι για να δροσιστείς εκτός από κλιματιστικό; Μα φυσικά αυτό το τέλειο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Υλικά Συνταγής για το μαμαδίστικο γλυκό

  • 250 γραμ. μαργαρίνη
  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας
  • 1/4 φλ. λικέρ Αμαρέτο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 150 γραμ. σοκολάτα λευκή
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλάουρ

Για την υγρή σοκολάτα

  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. Αμαρέτο
  • 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου, φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι. Στη συνέχεια για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου,

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με την μαργαρίνη σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά. Αφήνουμε 5-10′ να κρυώσει.
  • Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά να κρεμώσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια και το αμαρέτο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.
  • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και απαλά ανακατεύουμε το μίγμα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας.
  • Το βάζουμε σε πυρίμαχο βουτυρωμένο μακρόστενο σκεύος.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 35′-40′, αν έχουμε αέρα ή στην κάτω σχάρα για 40-45′, αν έχουμε αντιστάσεις.
  • Το αφήνουμε να σταθεί για 15′.
  • Περιχύνουμε με την υγρή σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την υγρή σοκολάτα

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φουσκώσει τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το μέλι και το αμαρέτο.
  • Απαλά αναδιπλώνουμε να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να γίνει λείο γυαλιστερό και πυκνό το μίγμα χωρίς να υπάρχουν καθόλου κομματάκια σοκολάτας που δεν διαλύθηκαν.
  • Περιχύνουμε το γλυκό όσο είναι ακόμα χλιαρό.
  • Αφήνουμε την υγρή σοκολάτα για λίγα λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται.

Για την κρέμα βανίλιας

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ ή το άνθος αραβοσίτου στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
  • Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Όσο είναι ζεστή η κρέμα περιχύνουμε το γλυκό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τρίμμα σοκολάτας η τρούφα.
Πηγή: Argiro.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Απίστευτη αναποδογυριστή τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Καλοκαιρινή δροσερή σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά

Share