Νηστίσιμα Κρητικά κουλουράκια με πορτοκάλι και κανέλα - Εύκολα και πεντανόστιμα

Από τον Κωνσταντίνο Τσίχλα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νηστίσιμα Κρητικά κουλουράκια με πορτοκάλι και κανέλα - Εύκολα και πεντανόστιμα

Ψάχνεις μια γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για κεράσματα στο σπίτι; Ο σεφ Κωνσταντίνος Τσίχλας μοιράζεται με το Youweekly.gr τον τρόπο για να φτιάξεις κι εσύ αυτά τα απίστευτα νηστίσιμα Κρητικά κουλουράκια!

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει! Είναι τόσο εύκολα στην εκτέλεση όσο και τα μπισκότα βρώμης που σας είχαμε προτείνει παλιότερα εδώ.

Πώς να φτιάξετε τα Κρητικά κουλουράκια

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αμμωνία
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι (Φλώρος)
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 300 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (skoutari)
  • 130 ml νερό
  • 130 ml χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°
  • Σε μια μπασίνα έχουμε το αλεύρι και προσθέτουμε την ζάχαρη, γαρύφαλλο, κανέλα, αμμωνία, και νερό.
  • Προσθέτουμε στο χυμό πορτοκάλι την σόδα και το προσθέτουμε και αυτό στην μπασίνα.
  • Τέλος αλάτι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ζυμώνουμε.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια όπως εμείς θέλουμε και τα βουτάμε στο σουσάμι.
  • Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε πάνω κάτω αντιστάσεις.

Μπορείτε να δείτε βίντεο από την συνταγή παρακάτω: