Τα πιο εύκολα σπιτικά cinnamon rolls με γέμιση κανέλας και άχνης ζάχαρης

Λιώνουν στο στόμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα πιο εύκολα σπιτικά cinnamon rolls με γέμιση κανέλας και άχνης ζάχαρης

Αφού σου προτείναμε την πιο τέλεια αλμυρή συνταγή για κολοκυθόπιτα - δες την εδώ - δεν γίνεται να μην ολοκληρώσουμε το τραπέζι σου με την πιο τέλεια συνταγή για το πιο ονειρικό γλυκό: cinnamon rolls!

Πώς να φτιάξεις τα πιο τέλεια σπιτικά cinnamon rolls

Για τη ζύμη:

  • 250ml πλήρες γάλα
  • 1 κουταλάκι αλεσμένοι σπόροι κάρδαμου
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak® Ανάλατο
  • 425 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 γρ. μαγιά ταχείας δράσης
  • 60γρ. άχνη ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • Ελαιόλαδο (για το ζύμωμα και την επάλειψη του μπολ)

Για τη γέμιση κανέλας:

  • 75 γρ. βούτυρο Lurpak® Ανάλατο, μαλακωμένο
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια αλεσμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι αλάτι

Για το σιρόπι:

  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 ml ζεστό νερό

Για την επικάλυψη:

  • 225 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές βραστό νερό

Προετοιμασία

1. Αφήνετε το γάλα και το κάρδαμο σε ένα μικρό σκεύος μέχρι να πάρουν βράση. Αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε βούτυρο Lurpak ανακατέυοντας. Το αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει χλιαρό.

2. Ανακατεύετε το αλεύρι , τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανοίγετε μια τρύπα στη μέση του μείγματος και ρίχνετε το αυγό ανακατεύοντας. Στη συνέχεια, προσθέτετε αργά το χλιαρό μείγμα γάλακτος για να σχηματίσετε μια απαλή ζύμη (μπορεί να μη χρειαστείτε όλη την ποσότητα γάλακτος γι’αυτό)

3. Ζυμώνετε για περίπου 5 λεπτά σε μια επιφάνεια ελαφρά λαδωμένη. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζετε και την αφήνετε κάπου ζεστά να φουσκώσει , για 30 λεπτά.

4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα συστατικά, μέχρι να γίνει απαλή και κατάλληλη για επάλειψη. Μετά το πρώτο της φούσκωμα, ανοίγετε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, δίνοντάς της ορθογώνιο σχήμα, περίπου 35x25 εκ.

5. Αλείψτε τη γέμιση κανέλας πάνω στη ζύμη και τυλίξτε τη ζύμη σφιχτά σε ρολό (κορμό). Κόψτε την τυλιγμένη ζύμη σε 9 κομμάτια ίδιου πάχους και τοποθετείστε τα σε ένα ταψί.
Καλύψτε τα και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά, ή μέχρι το μέγεθος της ζύμης να διπλασιαστεί.

6. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε τα ρολά για 25 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

7. Όσο τα ρολά βρίσκονται στον φούρνο, ετοιμάστε το σιρόπι ζάχαρης τοποθετώντας την άχνη ζάχαρη και 100 ml ζεστού νερού σε μια μικρή κατσαρόλα. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια αυξάνετε τη θερμοκρασία, αφήνοντάς το να βράσει για 1 λεπτό. Αλείψτε τα ρολά με το σιρόπι, αμέσως μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο.

8. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Προσθέστε 2 κουταλιές βραστού νερού και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέστε περισσότερο βραστό νερό, λίγο κάθε φορά, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει τη συνοχή μιας παχύρευστης κρέμας. Ανακατέψτε το καλά μέχρι να γίνει λείο και στάξτε το πάνω από τα ρολά.

ΠΗΓΗ Lurpak.com