Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έτοιμα σε 10 λεπτά - Πανεύκολα τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι και κονιάκ

Από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Έτοιμα σε 10 λεπτά - Πανεύκολα τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι και κονιάκ
ΓΛΥΚΕΣ 07.01.2022 14:24
Από Youweekly Team

Μετά από αυτό το πανεύκολο γλυκό που σας προτείναμε για να αξιοποιήσετε όσο μελομακάρονα σας έμειναν από τα Χριστούγεννα, επανήλθαμε με μια νέα, υπέροχη συνταγή.

Συγκεκριμένα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει βήμα βήμα πως να κάνουμε τα πιο εύκολα, γρήγορα και γευστικά τρουφάκια.

Υλικά Συνταγής

  • 300 γραμ. κουβερτούρα
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γραμ. μπισκότα βουτύρου (χοντροσπασμένα) ή 2 μεγάλοι κουραμπιέδες χωρίς την άχνη
  • 150 γραμ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι (στραγγισμένο και ψιλοκομμένο)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 20 γραμ. κονιάκ

Για την επικάλυψη

  • κακάο
  • τρούφα
  • άχνη ζάχαρη
  • τρίμματα σοκολάτας
  • αλεσμένοι ξηροί καρποί

Εκτέλεση

  • Πρώτα κόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
  • Καλύπτουμε με ένα πιάτο το μπολ.
  • Περιμένουμε 1΄. Μετά απαλά ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, το χοντροσπασμένο μπισκότο ή τους κουραμπιέδες και το κονιάκ.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με τα υλικά.
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί).
  • Μ’ ένα κουτάλι του γλυκού, παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι μικρά τρουφάκια σοκολάτας.
  • Ρολάρουμε τα τρουφάκια σοκολάτας στην επιθυμητή επικάλυψη. Η επικάλυψη για τα τρουφάκια μπορεί να είναι κακάο, τρούφα, τρίμματα σοκολάτας, άχνη ζάχαρη ή αλεσμένοι ξηροί καρποί.
  • Μπορείτε να πλάσετε το μείγμα και σε μεγάλες τρούφες σαν ατομικό γλυκό κέρασμα.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
Πηγή: Argiro.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συνταγή για την πιο νόστιμη αλμυρή κρέπα ever - Για γεύση "κόλαση"

Καλοχυλωμένη κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο - Με φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπέρι

Share