Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου - Γρήγορη συνταγή για Μπανόφι σε 10 λεπτά

Θα "λιώνει" στο στόμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου - Γρήγορη συνταγή για Μπανόφι σε 10 λεπτά

Νόστιμο Μπανόφι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Εύκολη και γρήγορη συνταγή σε 10' με διπλή κρέμα καραμέλα γάλακτος. Συγκλονιστικό γλυκό με μπανάνες, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα. Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξετε το καλύτερο banoffee που φάγατε ποτέ. Να σημειωθεί η αγαπημένη μαγείρισσα μας έχει φτιάξει και το πιο τέλειο γαλακτομπούρεκο.

Η συνταγή για το Μπανόφι της Αργυρώς

Υλικά Συνταγής

  • Για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κακάο

Για το σπιτικό dulce de leche

  • 180 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 συσκευασίες γάλα ζαχαρούχο (2 x 410 γρ.)
  • 60 γρ. ξύσμα σοκολάτας

Για το τελείωμα

  • 4 μέτριες μπανάνες (ώριμες και γερές)
  • 300 γρ. χτυπημένη κρέμα 35% (σε παχύρρευστη μορφή)
  • ξύσμα σοκολάτας

Για την επικάλυψη

λίγο κακάο για πασπάλισμα

Η εκτέλεση

Μια συνταγή για εύκολο γλυκό από την Αργυρώ που θα σας ξετρελάνει. Το διάσημο και αγαπημένο γλυκό με μπανάνες και ζαχαρούχο γάλα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Πλούσιο στην γεύση, το μπανόφι τρώγεται χειμώνα καλοκαίρι. Με λίγα υλικά και 10΄ χρόνο προετοιμασίας, θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Ακολουθήστε τις οδηγίες για την κρέμα και θα φτιάξετε το καλύτερο banoffee που φάγατε ποτέ.

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, για να φτιάξουμε τη βάση του μπανόφι (banoffee).
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα μπισκότα.
  • Ντύνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 ή 24 εκ. Φροντίζουμε να ντύσουμε τα πλαϊνά, ανασηκώνοντας.

Για τη κρέμα μπανόφι

  • Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  • Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 6 με 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλα γάλακτος πηχτή με σκούρο χρώμα.
  • Αδειάζουμε τη μισή κρέμα καραμέλας στη βάση μπισκότου.
  • Ρίχνουμε τη σοκολάτα στην υπόλοιπη κρέμα καραμέλα γάλακτος και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Περιχύνουμε τη δεύτερη στρώση μπλέκοντας τη μια μέσα στην άλλη.
  • Παγώνουμε για 2 με 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Ξεφορμάρουμε το banoffee.
  • Στρώνουμε φέτες μπανάνας σε όλη την επιφάνεια γαρνίρουμε με την χτυπημένη παχύρρευστη κρέμα και πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας και κακάο. Απόλαυση χωρίς τέλος!

Πηγή: argiro.gr

Τέλειο γλυκό ψυγείου είναι η γαλατόπιτα

Η παραδοσιακή συνταγή για γαλατόπιτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Αυτή η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια γιατί είναι πολύ εύκολη και πεντανόστιμη.

Φτιάξτε την χωρίς φύλλο με την πιο ωραία κρέμα και θα πάθετε πλάκα. Τα υλικά είναι απλά, αλλά πρέπει να είναι καλής ποιότητας, με ολόφρεσκα αυγά, πλήρες φρέσκο γάλα και καλό αρωματικό βούτυρο. Η καλύτερη γαλατόπιτα για να φτιάξετε για τους αγαπημένους σας. Ένα διαφορετικό γλυκό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε όλοι, ενώ θα σε εντυπωσιάσει και αυτή η συνταγή για κέικ!

Γλυκό ψυγείου Αργυρώ

Υλικά:

Για τη γαλατόπιτα

  • 1-1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 180 γρ. αλεύρι γοχ ή καλαμποκάλευρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κρόκους
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • Για το ταψί
  • 2 κσ. βούτυρο
  • 2 κσ. σιμιγδάλι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κσ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κγ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα σε ένα μπολ. Τα αφήνουμε στην άκρη
  • Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε το γάλα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη το αλεύρι τις βανίλιες.
  • Με σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά για την κρέμα της γαλατόπιτας.
  • Βάζουμε την κρέμα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα περιμένουμε να πήξει.
  • Στην αρχή θα είναι πολύ ρευστή αλλά μετά από 7 με 8 λεπτά αρχίζει να πήζει.
  • Είναι πολύ βασικό να ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα γιατί πιάνει στη βάση της κατσαρόλας.
  • Όταν περάσουν 5 με 6 λεπτά ανακατεύουμε πιο εντατικά κυρίως στη βάση της κατσαρόλας και στις ενώσεις της κατσαρόλας.
  • Όταν η κρέμα πάρει βράση και αρχίσουν να σκάνε φουσκάλες στη κατσαρόλα κατεβάζουμε αμέσως από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα να λιώσει.
  • Τέλος προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά με τους κρόκους στη ζέστη κρέμα.
  • Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί η κρέμα για την εύκολη γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών
  • Πασπαλίζουμε το ταψί με σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο.
  • Αδειάζουμε μέσα τη ζεστή ρευστή γλυκιά γαλατόπιτα.
  • Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί η εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.
  • Mόλις τη βγάζουμε καυτή από το φούρνο πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Όταν είναι ζεστή η εύκολη γλυκιά γαλατόπιτα θα κολλήσει επάνω στην επιφάνεια της η κανελοζάχαρη.
  • Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει τελείως.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: Argiro.gr