Νηστίσιμο ραβανί χωρίς αυγά - Η γλυκιά αμαρτία που κάνει «πάταγο»

Εύκολο και γρήγορο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νηστίσιμο ραβανί χωρίς αυγά - Η γλυκιά αμαρτία που κάνει «πάταγο»

Εάν αυτή την περίοδο ανήκετε σε αυτούς που νηστεύουν αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα γλυκά, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο ραβανί της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου χωρίς αυγά.

Αν από την άλλη είστε φαν του λεμονιού, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τα πιο λαχταριστά και αφράτα μάφινς με άρωμα λεμόνι.

Η συνταγή για το ραβανί χωρίς αυγά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ. ινδοκάρυδο
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. σπορέλαιο ή βούτυρο καρύδας
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
  • 1 φλ. τρούφα vegan πικρής σοκολάτας
  • έξτρα καρύδα και τρούφα για την επιφάνεια

Για το σιρόπι

  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. νερό
  • φλούδα λεμονιού (το κίτρινο μόνο)
  • σταγόνες λεμονιού

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε πρώτα σε μπολ τα στερεά υλικά, αλεύρι, καρύδα και μπέικιν πάουντερ.
  • Στο μίξερ με σύρμα, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει ζάχαρη και να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ξύσμα, την βανίλια και τέλος διαλύουμε τη σόδα στο πορτοκάλι.
  • Το ρίχνουμε στο μείγμα για το νηστίσιμο ραβανί.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στερεά υλικά.
  • Προσθέτουμε την τρούφα και απαλά ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο μικρό ταψί 26 ή 28 εκ.
  • Ψήνουμε το νηστίσιμο ραβανί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να εμφανιστούν τρυπούλες την επιφάνεια του.

Πώς θα σιροπιάσετε το ραβανί

  • Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Το αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο.
  • Τρυπάμε με σουβλί την επιφάνεια του γλυκού.
  • Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι λίγο λίγο το γλυκό και σιγά σιγά να το πιει όλο.
  • Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να σιροπιάζετε σωστά τα γλυκά σας.
  • Πασπαλίζουμε μπόλικη τριμμένη καρύδα και τρούφα, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και έπειτα κόβουμε, ακόμα καλύτερα την επόμενη μέρα. Στο ψυγείο γίνεται ακόμα πιο ωραίο.

Πηγή: Argiro.gr