Θέλεις μόλις 10 λεπτά - Το απίστευτο σουφλέ πορτοκάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Το φτιάχνεις πανεύκολα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θέλεις μόλις 10 λεπτά - Το απίστευτο σουφλέ πορτοκάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και τι καλύτερο υπάρχει από το να ετοιμάσετε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τους αγαπημένους σας ανθρώπους, ιδανική για να σερβιριστεί μετά το κυριακάτικο τραπέζι.

Μετά την υπέροχη συνταγή για κολοκυθόπιτα λοιπόν που σου βρήκαμε, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις και κάτι πιο γλυκό, όπως αυτό το τέλειο σουφλέ με πορτοκάλι.

Η συνταγή για το σουφλέ πορτοκάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 250 γραμ. σοκολάτα πορτοκάλι ή λευκή
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 65 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα baking powder
  • 100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 φορμάκια μιας χρήσεως ή πυρίμαχα (ramicin) για σουφλέ

Σουφλέ πορτοκάλι Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγο να
    γίνουν χλιαρά.
    Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και τα χτυπάμε μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν καλά. Πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και το αλεύρι στο μείγμα.
  • Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα για να μη χάσουμε τον όγκο των αυγών.
  • Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και πασπαλίζουμε εσωτερικά με αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Ισομοιράζουμε το μείγμα στα 10 μπολάκια.
  • Ψήνουμε τα σουφλέ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 8 λεπτά.
  • Αν θέλετε να ψήσετε τμηματικά τα σουφλέ πορτοκάλι, δηλαδή κάποια από αυτά μέσα στις επόμενες μέρες, τα βάζετε στο ψυγείο και θα τα ψήσετε για 10 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε τα φουσκωμένα σουφλέ πορτοκαλιού από το φούρνο, αφήνουμε να σταθούν για 1-2 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε σε πιάτο.

Το μυστικό για το σερβίρισμα του σουφλέ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα με ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή σοκολάτα πορτοκαλιού. Όσο για το χρώμα στο σουφλέ πορτοκάλι, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Πηγή: Argiro.gr