Έτοιμο σε 10 λεπτά - Το απίστευτο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο

Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έτοιμο σε 10 λεπτά - Το απίστευτο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο

Τώρα που σιγά σιγά ο καιρός ανοίγει είναι η τέλεια εποχή για να δοκιμάσεις ένα πολύ δροσιστικό γλυκό ψυγείου, μία παραλλαγή του κλασικού και αγαπημένου Cheesecake από τα χέρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Αν πάρει είσαι φαν άλλων γλυκών, μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο σουφλέ με πορτοκάλι και παγωτό σοκολάτα.

Η συνταγή για το γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Για τη βάση

  • 1 συσκ. πτι μπερ (ή 2 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά)
  • 125 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 2 συσκ. γιαούρτι στραγγιστό ( 2x 200 γραμ.)
  • 2 συσκ. ζαχαρούχο γάλα (2 x 410 γραμ.)
  • 2 συσκ. φυτική σαντιγί (2 x 250 γραμ.)
  • 1 κάψουλα βανίλιας (ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας)

Για το γαρνίρισμα

  • 1 μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Διάφορα φρούτα

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα.
  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να λιώσει.
  • Ανακατεύουμε τα δύο υλικά να ενωθούν καλά και στρώνουμε σε ένα 24άρι ταψί τη βάση του τσιζκέικ με γιαούρτι.
  • Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την κρέμα του τσιζκέικ με γιαούρτι.
  • Χτυπάμε την φυτική σαντιγί μόνη της να πάρει λίγο όγκο και στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
  • Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πλούσια κρέμα.
  • Απλώνουμε την κρέμα μας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.
  • Όταν παγώσει καλά, στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
  • Το μυστικό για το ωραιότερο cheesecake
  • Μην κόψετε το cheesecake αν δεν σταθεροποιηθεί η κρέμα του.
  • Αυτή η συνταγή για εύκολο τσιζκέικ με γιαούρτι, ζαχαρούχο είναι πολύ εύκολη αλλά θέλει χρόνο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε το έτοιμο cheesecake με μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα ή και με φρέσκα κόκκινα φρούτα, ή και τα δύο.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το τσιζκέικ και με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας.

Πηγή: Argiro.gr