Έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά! Η απόλυτη τάρτα λεμόνι που πρέπει να φτιάξεις

Το πιο γρήγορο γλυκό που μπορείς να κάνεις

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά! Η απόλυτη τάρτα λεμόνι που πρέπει να φτιάξεις

Σε περίπτωση που σας έχουν μείνει πολλά λεμόνια και δεν έχετε που να τα χρησιμοποιήσετε τότε σας έχουμε την λύση για την πεντανόστιμη συνταγή. Πιο συγκεκριμένα, για όσους ειδικά λατρεύουν τα γλυκά μια υπέροχη lemon pie, ή τάρτα λεμόνι είναι ιδανική σε ένα οικογενειακό τραπέζι.

Η απόλυτη συνταγή για τάρτα λεμόνι

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 220γρ. μπισκότα digestive
  • 80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
  • τους κρόκους από 2 αυγά
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμ

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα μπισκότα και το βούτυρο στο multi και τα αλέθετε. Απλώνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα και ψήνετε την βάση για περίπου 10 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.
  • Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την κρέμα πάνω στην βάση.
  • Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου 15 λεπτά κι έπειτα την αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν την βάλετε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και λεμόνι - Έτοιμο σε λίγα λεπτά

Μετά από ένα καλό μεσημεριανό, αναμφίβολα πρέπει να αφήσουμε και λίγο χώρο για το τέλος, δηλαδή για το γλυκό. Έτσι, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή με την οποία θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα γλυκό ψυγείου με βασικά υλικά το γιαούρτι και το λεμόνι αλλά και το μπισκότο που μπορεί να σας κάνει την masterchef του σπιτιού. Δείτε επίσης πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα τούρτα παγωτό με λεμόνι

Συνταγή γλυκού

Το γλυκό ψυγείου που πρέπει να δοκιμάσετε

Υλικά:

  • 400γρ Μπισκότα τύπου digestive
  • 150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

  • Τριβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα.
  • Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας.
  • Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού και στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα.
  • Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.