Φτιάξε παγωτό μέσα σε 20 λεπτά - Η πιο γρήγορη και οικονομική συνταγή από την Αργυρώ

Χρειάζεσαι μόνο 4 υλικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φτιάξε παγωτό μέσα σε 20 λεπτά - Η πιο γρήγορη και οικονομική συνταγή από την Αργυρώ

Συνταγή για το πιο εύκολο και οικονομικό παγωτό βανίλια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με ζαχαρούχο γάλα. Θα χρειαστείτε μονάχα 4 υλικά και είναι έτοιμο μέσα σε 20 λεπτά. Μάλιστα, πολύ εύκολο είναι το παγωτό της με γεύση ροδάκινο.

Η συνταγή και η εκτέλεση

Υλικά

  • 250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
  • 400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Η εκτέλεση

  • Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.
  • Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  • Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη.

Πηγή argiro.gr

8 μυστικά για τέλειο παγωτό

Συνταγή για παγωτό

1. Πρέπει πάντα να διαλέγετε τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά! Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι καλές πρώτες ύλες είναι αυτές που δίνουν την τέλεια γεύση.

2. Αν θέλετε να προσθέσετε αλκοόλ στο παγωτό σας για μεθυστικό άρωμα, ας το κάνετε με σύνεση. Παραπάνω από ¼ του φλιτζανιού από το αγαπημένο σας ποτό ή λικέρ, θα επισκιάσει τη γεύση του παγωτού σας και κυρίως θα εμποδίσει το μείγμα να κρυώσει όπως πρέπει.

3. Σας αρέσει η γεύση βανίλιας ή σιροπιού από φρούτα; Προσθέστε τα στο μείγμα, αφού σιγουρευτείτε ότι έχει κρυώσει πολύ καλά και πριν το ανακατέψετε.

4. Αν θέλετε να προσθέσετε κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα για περισσότερη γεύση κι απόλαυση, πρέπει να το κάνετε, αφού έχει κρυώσει το μείγμα και το έχετε ανακατέψει πολύ καλά.

5. Για να επιτύχετε μια πλούσια και κρεμώδη υφή, πρέπει να αποφύγετε τα πολλά λιπαρά. Αγοράστε γάλα χαμηλών λιπαρών, κι έτσι γλιτώνετε και τις πολλές θερμίδες (το τερπνόν μετά του ωφελίμου). Για να διατηρηθεί αυτή η κρεμώδης υφή κι αφού βάλετε το παγωτό στην κατάψυξη, προσθέστε λίγες κουταλιές του γλυκού από το ποτό που προτιμάτε, λίγη ζάχαρη ή και μέλι, πάντα σε μικρή ποσότητα, δηλαδή μια με τρεις κουταλιές του γλυκού.6. Συχνό φαινόμενο είναι να κρυσταλλώνει το παγωτό, αφού το βάλουμε στην κατάψυξη. Κι όμως, αν καλύψετε την επιφάνεια του σκεύους που το έχετε αποθηκεύσει με μια μεμβράνη και μετά το κλείσετε με το καπάκι, το παγωτό σας θα διατηρηθεί άψογο.

7. Για καλύτερη διατήρηση, προτιμήστε να το αποθηκεύσετε σε επίπεδα τάπερ με μικρή περιεκτικότητα.

8. Και μην ξεχνάτε ότι το σπιτικό παγωτό δεν έχει μεγάλη διάρκεια κι είναι προτιμότερο να το καταναλώσετε μέσα σε μια εβδομάδα, για να μην χάσει τη γεύση του.