Θα μυρίσει όλο το σπίτι με τα πιο λαχταριστά κουλουράκια λεμονιού με μαστίχα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θα μυρίσει όλο το σπίτι με τα πιο λαχταριστά κουλουράκια λεμονιού με μαστίχα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ένα γρήγορο ψάξιμο αρκεί για να βρείτε την ιδανική συνταγή με την οποία αναμφίβολα θα γλύφετε τα δάχτυλά σας. Αυτή την φορά την λύση έχει βρει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η οποία έχει να προτείνει τα πιο νόστιμα μπισκότα με λεμόνι και μαστίχα όπου αναμφίβολα πρόκειται να μυρίσει όλο το σπίτι. Δείτε επίσης εδώ την απόλυτη τάρτα λεμόνι.

Κουλούρια με λεμόνι

Τα πιο λαχταριστά μπισκότα

Υλικά

  • 1.200 γραμ. αλεύρι
  • 360 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γραμ. γάλα
  • 320 γραμ. βούτυρο
  • 15 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γραμ. αμμωνία
  • 3 αυγά
  • 3 κρόκους
  • 1/2 κ.γλ. κοφτό μαστίχα κοπανισμένη
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια

Για το διάλυμα αυγού

  • 2 κρόκους
  • 5 κ.σ νερό
  • 1 κ.σ ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Για τα κουλουράκια λεμονιού, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σχεδόν κρέμα.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά να τα πίνει το μείγμα, προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και την αμμωνία.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και αφού μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, αρχίζουμε και πλάθουμε φιτίλια και δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε στα κουλουράκια. Αυτά συνήθως τα πλέκουμε κοτσίδα.
  • Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα. Βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι. Αλείφουμε δύο φορές τα κουλουράκια με το διάλυμα αυγού.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν.

Μυστικά για τέλεια κουλουράκια

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπήστε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Έτσι θα καραμελώσουν σωστά στο ψήσιμο.
  • Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί το λιγότερο 15-20 λεπτά για να πλάθεται πιο εύκολα.
  • Μη ζυμώνετε πολλή ώρα τη ζύμη από τη στιγμή που βάζετε το αλεύρι, για πιο τραγανό και μπισκοτένιο αποτέλεσμα.
  • Κάθε φορά που προσθέτετε ένα αυγό, φροντίστε να χτυπάτε καλά το μείγμα ώστε να το πίνει προτού μπει το επόμενο.
  • Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και παρατείνετε το ψήσιμο ώστε να προλάβουν να ψηθούν μέχρι μέσα σωστά και να μη σας ξεγελάσει το σκούρο χρώμα λόγω της επάλειψης με το αυγό.
  • Αφήστε τα Πασχαλινά κουλουράκια σας, αφού τα αλείψετε με το διάλυμα αυγού, να στεγνώσουν τελείως στην επιφάνεια και μετά ψήστε τα.
  • Αφήστε κενό ανάμεσα στα κουλουράκια όταν τα τοποθετείτε στις λαμαρίνες, γιατί φουσκώνουν αρκετά και μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Αφήστε να σταθούν αφού ψηθούν για 5 λεπτά και έπειτα βάλτε τα σε σχάρα ώστε να στεγνώσουν καλά χωρίς υγρασία. Διατηρήστε τα σε αεροστεγές κουτί σκεπασμένα για να παραμείνουν τραγανά.
  • Χρησιμοποιήστε ένα υπέροχο βούτυρο και ολόφρεσκα αυγά, γιατί αυτά θα δώσουν άρωμα και μοναδική γεύση στα κουλουράκια σας.
ΠΗΓΗ Argiro.gr