Σκέτη απόλαυση το γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Έτοιμο σε λίγα λεπτά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σκέτη απόλαυση το γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μιας και ο καιρός σιγά σιγά αναμένεται να φτιάξει καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει το Σαββατοκύριακο, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε το απόλυτο γιαουρτογλυκό με ζελέ ανανά το οποίο είναι άκρως γευστικό. Μπορείτε να το φτιάξετε αρκετά εύκολα καθώς η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δεν απογοητεύει ποτέ με τις συνταγές της.

Γιαουρτογλυκό ανανά

Το γιαουρτογλυκό με ζελέ ανανά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 2 κουτιά ανανάς
  • 1 κουτί ζελέ ανανάς
  • 1φάκελος μείγμα για σαντιγί +200ml γάλα
  • 1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • φρέσκο φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο
  • λίγο γλυκό κρασί για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Για εύκολο γιαουρτοζελέ, το δροσερό γλυκό με γιαούρτι και ζελέ ανανά, ανοίγουμε πρώτα τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζουμε καλά. Κρατάμε 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.
  • Παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ. Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.
  • Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει, μέχρι να πήξει πάρει την υφή του μελιού.
  • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτουμε το γιαούρτι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το γλυκό μέσα σε ένα γυάλινο μπολ. Το στρώνουμε ωραία με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε από το βράδυ για να το παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα.
  • Όταν το βγάλουμε το γιαουρτοζελέ από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης. Στη μέση τοποθετούμε μία ροδέλα ανανά και στο κέντρο της βάζουμε ένα κερασάκι. Τις υπόλοιπες ροδέλες που κρατήσαμε τις κόβουμε και τις γαρνίρουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.

Πηγή: Argiro.gr

Σκέτη αμαρτία το γλυκό ψυγείου λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σε περίπτωση που ψάχνεται να βρείτε το πιο ιδανικό γλυκό το οποίο θα σερβίρετε σε ένα οικογενειακό τραπέζι, τότε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την λύση. Πιο συγκεκριμένα, ψάξαμε και βρήκαμε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου λεμόνι το οποίο μόλις το φτιάξετε θα γλύφετε αναμφίβολα τα δάχτυλά σας. Δείτε επίσης πως μπορείτε να φτιάξετε μπουγάτσα των 25 λεπτών.

Το γλυκό ψυγείου με λεμόνι

Γλυκό ψυγείου λεμόνι

Υλικά

Για τη βάση

  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γραμ.+50 γραμ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι ή πορτοκάλι κλπ.)
  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την επικάλυψη

  • 1 κουτί φυτική σαντιγί (κονσέρβα) κρύα
  • 400 γραμ. ζαχαρούχο (1 κουτί)
  • 100 γραμ. κρέμα λεμόνι
  • γλασαρισμένες φέτες γλυκολέμονο ή λάιμ για γαρνίρισμα

Συνταγή

  • Για το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου λεμόνι, βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο πυρέξ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει για 3′. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα 50 γραμ. (4 κουταλιές) κρέμα λεμόνι ή σιρόπι, το ξύσμα λεμόνι και το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
  • Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη (100 γραμ.) κρέμα λεμόνι ή το σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Παγώνουμε στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη

  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε μαζί για 6-7′. Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι. Αδειάζουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι στο ταψί.
  • Παγώνουμε το γλυκό να σφίξει η κρέμα