Cheesecake σοκολάτα με γεμιστά μπισκότα - Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι σκέτη κόλαση

"Σε στέλνει" κάθε μπουκιά...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Cheesecake σοκολάτα με γεμιστά μπισκότα - Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι σκέτη κόλαση

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε το ωραιότερο cheesecake που θα δοκιμάσετε ποτέ. Έχει μπισκότα γεμιστά, σοκολάτα γάλακτος και φιστίκι κροκάν. Η κάθε μπουκιά είναι σκέτη κόλαση, όπως και αυτού του παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα.

Έτσι θα φτιάξει το cheesecake σοκολάτα

Υλικά

Για τη βάση

  • 2 συσκ. (2x158 γραμ.) μπισκότα γεμιστά
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. τραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 συσκ. γεμιστά μπισκότα

Για τη ganache

  • 150 γρ. σοκολάτα 60%
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ.
  • Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν.
  • Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα.
  • Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν.
  • Ψήνουμε για 10′-12′ .
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το μείγμα του τσιζκέικ

  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
  • Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα.
  • Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Μυστικό

  • Το κέντρο του θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατί όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
  • Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
  • Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο.
  • Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.

Για τη γκανάζ

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα.
  • Περιχύνουμε την σοκολάτα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 1′-2′.
  • Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
  • Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το γλυκό.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Κόβουμε με μαχαίρι που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό.

Πηγή: argiro.gr

Αν σας αρέσουν οι μπαμπάνες τέλειο είναι και αυτό το γλυκό ψυγείου

γλυκό ψυγείου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μετά το μαμαδίστικο φαγητό, σας έχουμε μια ακόμη συνταγή για το καλοκαίρι, η οποία είναι αγαπημένη για μικρούς και μεγάλους. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν μας δίνει τα υλικά για ένα πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και μπανάνες.

Υλικά

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 ½ φλ. κρύο γάλα
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  • 3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη

  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
  • Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
  • Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
  • Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
  • Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.
  • Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.
  • Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.
  • Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.
  • Γαγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

Πηγή: argiro.gr