Θα σας τρέχουν τα σάλια με το απόλυτο γλυκό ψυγείου λεμόνι

Έτοιμο σε λίγα λεπτά!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θα σας τρέχουν τα σάλια με το απόλυτο γλυκό ψυγείου λεμόνι

Με αφορμή τις ζέστες που έχουν ξεκινήσει μιας και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε ένα ιδανικό γλυκό ψυγείου με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου το οποίο θα σας κάνει να "γλύφετε" τα δάχτυλά σας. Δείτε επίσης εδώ την απόλυτη τάρτα λεμόνι.

Γλυκό ψυγείου - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με λεμόνι από την Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για τη βάση

  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γραμ.+50 γραμ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι ή πορτοκάλι κλπ.)
  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την επικάλυψη

  • 1 κουτί φυτική σαντιγί (κονσέρβα) κρύα
  • 400 γραμ. ζαχαρούχο (1 κουτί)
  • 100 γραμ. κρέμα λεμόνι
  • γλασαρισμένες φέτες γλυκολέμονο ή λάιμ για γαρνίρισμα3

Εκτέλεση

  • Για το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου λεμόνι, βουτυρώνεις μικρό τετράγωνο πυρέξ και προθερμαίνεις το φούρνο στους 170ºC αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.
  • Κτυπάς το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει για 3′. Ένα ένα ρίχνεις τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
  • Προσθέτεις τα 50 γραμ. (4 κουταλιές) κρέμα λεμόνι ή σιρόπι, το ξύσμα λεμόνι και το γιαούρτι.
  • Τέλος, προσθέτεις το αλεύρι και απαλά αναδιπλώνεις το μείγμα με σπάτουλα. Αδειάζεις στο βουτυρωμένο πυρέξ.
  • Ψήνεις για περίπου 40′ να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
  • Μόλις το βγάλεις από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, το περιχύνεις με την υπόλοιπη (100 γραμ.) κρέμα λεμόνι ή το σιρόπι.
  • Αφήνεις να κρυώσει τελείως. Παγώνεις στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη

Κτυπάς με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά. Προσθέτεις το ζαχαρούχο και τα κτυπάς μαζί για 6-7′.

Προσθέτεις την κρέμα λεμόνι. Αδειάζεις την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι στο ταψί.

Παγώνεις το γλυκό να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρεις με γλυκό κουταλιού λεμόνι και ξύσμα ή γλασαρισμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.

Πηγή: Argiro.gr

Θα μυρίσει όλο το σπίτι με τα πιο λαχταριστά κουλουράκια λεμονιού με μαστίχα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ένα γρήγορο ψάξιμο αρκεί για να βρείτε την ιδανική συνταγή με την οποία αναμφίβολα θα γλύφετε τα δάχτυλά σας. Αυτή την φορά την λύση έχει βρει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η οποία έχει να προτείνει τα πιο νόστιμα μπισκότα με λεμόνι και μαστίχα όπου αναμφίβολα πρόκειται να μυρίσει όλο το σπίτι. Δείτε επίσης εδώ την απόλυτη τάρτα λεμόνι.

Κουλούρια με λεμόνι

Τα πιο λαχταριστά μπισκότα

Υλικά

  • 1.200 γραμ. αλεύρι
  • 360 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γραμ. γάλα
  • 320 γραμ. βούτυρο
  • 15 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γραμ. αμμωνία
  • 3 αυγά
  • 3 κρόκους
  • 1/2 κ.γλ. κοφτό μαστίχα κοπανισμένη
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια

Για το διάλυμα αυγού

  • 2 κρόκους
  • 5 κ.σ νερό
  • 1 κ.σ ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Για τα κουλουράκια λεμονιού, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σχεδόν κρέμα.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά να τα πίνει το μείγμα, προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και την αμμωνία.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και αφού μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, αρχίζουμε και πλάθουμε φιτίλια και δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε στα κουλουράκια. Αυτά συνήθως τα πλέκουμε κοτσίδα.
  • Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα. Βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι. Αλείφουμε δύο φορές τα κουλουράκια με το διάλυμα αυγού.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν.