Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Δροσιστικό και εύκολο - Γλυκό ψυγείο με μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Έτοιμο σε 10 λεπτά

Δροσιστικό και εύκολο - Γλυκό ψυγείο με μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΓΛΥΚΕΣ 20.05.2022 16:15
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Μετά το γλυκό ψυγείο με λεμόνι, σας έχουμε ακόμη μια παρόμοια συνταγή αλλά αυτή τη φορά με μπισκότα, που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Είναι εύκολο και γρήγορο και θα σας δροσίσει το καλοκαίρι. Η συνταγή είναι φυσικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Γλυκό ψυγείο με μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 2 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  • 220 γρ. γάλα σοκολατούχο
  • 50 ml λικέρ κρέμα
  • 800 γρ. φυτική κρέμα ψυγείου
  • 300 γρ. πραλίνα σοκολάτας
  • 100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
  • 100 γρ. ξύσμα σοκολάτας

Για την κρέμα

  • Χτυπάμε την φυτική κρέμα με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματιστούν κορυφές απαλές.
  • Προσθέτουμε την πραλίνα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
  • Ρίχνουμε το λικέρ στο γάλα και ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο

  • Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
  • Στρώνουμε το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ από την Αργυρώ
  • Σε ταψί 30×25 ή κοντινό μέγεθος, κάνουμε μία στρώση τα μισά σπασμένα μπισκότα.
  • Τα ραντίζουμε με το μισό σοκολατούχο γάλα.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώση με τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα και για τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο γάλα.
  • Κάνουμε μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φουντούκι ανακατεμένο με ξύσμα σοκολάτας.
  • Το παγώνουμε για 4 με 5 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μία νύχτα.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Πηγή: argiro.gr

Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας, σας έχουμε και cheesecake σοκολάτα με γεμιστά μπισκότα

Υλικά

Για τη βάση

  • 2 συσκ. (2x158 γραμ.) μπισκότα γεμιστά
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. τραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 συσκ. γεμιστά μπισκότα

Για τη ganache

  • 150 γρ. σοκολάτα 60%
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ.
  • Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν.
  • Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα.
  • Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν.
  • Ψήνουμε για 10′-12′ .
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το μείγμα του τσιζκέικ

  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
  • Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα.
  • Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Μυστικό

  • Το κέντρο του θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατί όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
  • Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
  • Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο.
  • Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.

Για τη γκανάζ

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα.
  • Περιχύνουμε την σοκολάτα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 1′-2′.
  • Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
  • Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το γλυκό.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Κόβουμε με μαχαίρι που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό.

Πηγή: argiro.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Καλύτερα κι από ιταλική - Πεντανόστιμη αυθεντική καρμπονάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Φτιάξε γρήγορα και εύκολα την πιο νόστιμη σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο

Share