Σκέτη αμαρτία η τούρτα παγωτό λεμόνι - Έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά

Η απόλυτη συνταγή!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σκέτη αμαρτία η τούρτα παγωτό λεμόνι - Έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά

Μιας και οι ζέστες έχουν ξεκινήσει για τα καλά, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε την πιο ιδανική συνταγή για την πιο νόστιμη τούρτα παγωτό λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου όπου πρέπει να φτιάξετε.

Μάλιστα, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου μιας και θέλει μόνο 15 λεπτά προετοιμασίας και άλλα 15 για να το ετοιμάσετε. Δείτε επίσης πως μπορείτε να φτιάξετε μπουγάτσα των 25 λεπτών.

Η απόλυτη τούρτα παγωτό λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή παγωτό λεμόνι από την Μπαρμπαρίγου

Για την τούρτα παγωτό λεμόνι

  • 300 γρ. μπισκότα λεμονιού γεμιστά ή απλά
  • 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα
  • 1 lt σορμπέ λεμόνι (σπιτικό ή εμπορίου)
  • 1/2 lt παγωτό βανίλια
  • 450 ml σαντιγί

Για το σερβίρισμα

  • Άχνη ζάχαρη
  • Βατόμουρα ή μούρα

Πηγή: Argiro.gr

Εάν σας περίσσεψε λεμόνι, τότε σας έχουμε την λύση!

Σε περίπτωση που ψάχνεται να βρείτε το πιο ιδανικό γλυκό το οποίο θα σερβίρετε σε ένα οικογενειακό τραπέζι, τότε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την λύση. Πιο συγκεκριμένα, ψάξαμε και βρήκαμε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου λεμόνι το οποίο μόλις το φτιάξετε θα γλύφετε αναμφίβολα τα δάχτυλά σας.

Γλυκό ψυγείου λεμόνι

Υλικά

Για τη βάση

  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γραμ.+50 γραμ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι ή πορτοκάλι κλπ.)
  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την επικάλυψη

  • 1 κουτί φυτική σαντιγί (κονσέρβα) κρύα
  • 400 γραμ. ζαχαρούχο (1 κουτί)
  • 100 γραμ. κρέμα λεμόνι
  • γλασαρισμένες φέτες γλυκολέμονο ή λάιμ για γαρνίρισμα

Συνταγή

  • Για το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου λεμόνι, βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο πυρέξ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει για 3′. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα 50 γραμ. (4 κουταλιές) κρέμα λεμόνι ή σιρόπι, το ξύσμα λεμόνι και το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
  • Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη (100 γραμ.) κρέμα λεμόνι ή το σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Παγώνουμε στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη

  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε μαζί για 6-7′. Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι. Αδειάζουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι στο ταψί.
  • Παγώνουμε το γλυκό να σφίξει η κρέμα

Πηγή: Argiro.gr