Ελληνικό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και μπισκότα ολικής άλεσης - Ότι καλύτερο για τις ημέρες καύσωνα

Θα σας ξετρελάνει όλους!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ελληνικό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και μπισκότα ολικής άλεσης - Ότι καλύτερο για τις ημέρες καύσωνα

Πανεύκολο και μυρωδάτο τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι, που σερβίρεται ιδανικά με κομμάτια από λεμόνι γλυκό του κουταλιού. Έχει μέσα μπισκότα ολικής άλεσης και κρέμα γάλακτος. Ένα γλυκό ψυγείου που ταιριάζει τέλεια με τον καφέ, όπως και αυτό το οικονομικό μπισκοτογλυκό.

Πως να φτιάξεις το ελληνικό γλυκό ψυγείου

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
  • 750 γρ. ανθότυρο κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

Για το γαρνίρισμα

  • Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Εκτέλεση

  • Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας για το τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο.
  • Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
  • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.7
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσίζκεικ.
  • Ψήνουμε το γλυκό στους 160°C, για περίπου 50΄-55΄.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο το τσίζκεικ με ανθότυρο για μία νύχτα.
  • Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.

Πηγή: Argiro.gr

Η απόλυτη κρέμα καραμελέ με άρωμα λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κρέμα λεμόνι - Συνταγή

Υλικά Συνταγής

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτιά (μετρήστε το στο κουτί του ζαχαρούχου) φρέσκο γάλα
  • 1 λεμόνι (φλούδες)
  • 3 βανίλιες
  • 6 αυγά

Εκτέλεση

  • Για την κρέμα καραμελέ, ζεσταίνουμε το φρέσκο και το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις φλούδες του λεμονιού. Ρίχνουμε τις 3 βανίλιες.
  • Αφήνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, να πάρει βράση. Σε μπολ σπάμε τα 6 αυγά και τα χτυπάμε απαλά με το σύρμα, να διαλυθούν. Δεν θέλουμε να αφρίσουν.
  • Προσεκτικά, με μία κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το ζεστό μείγμα γάλακτος στα αυγά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Συνεχίζουμε έτσι ώστε να ρίξουμε όλο το γάλα στα αυγά.
  • Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Διαλύουμε 1/2 κούπα ζάχαρη με 3 κουτ. σούπας νερό σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να καραμελώσει. Όταν πάρει χρώμα καφέ τη βγάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στη φόρμα. Προσθέτουμε και το μείγμα της κρέμας.
  • Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί με νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση της φόρμας και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς C.
  • Τη βγάζουμε και αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο. Την αναποδογυρίζουμε την επόμενη μέρα. Προηγουμένως, βυθίζουμε τη φόρμα σε μεγαλύτερο σκεύος με βραστό νερό, για να μαλακώσει η καραμέλα και να πέσει εύκολα η κρέμα. Δείτε επίσης πως μπορείτε να το γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και λεμόνι