Κι όμως είναι έτοιμη σε 5 λεπτά: Δροσερή τούρτα παγωτό με σοκολάτα και βανίλια - Ιδανική για το καλοκαίρι

Πανεύκολη και πεντανόστιμη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κι όμως είναι έτοιμη σε 5 λεπτά: Δροσερή τούρτα παγωτό με σοκολάτα και βανίλια - Ιδανική για το καλοκαίρι

Μια πολύ ωραία συνταγή για το καλοκαίρι εκτός από τα γλυκά ψυγείου είναι η τούρτα παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μπορείτε να την φτιάξετε σε 5 λεπτά και να καταπλήξετε τα πλήθη.

Τούρτα παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 15 γεμιστά μπισκότα
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 8 σάντουιτς παγωτό ανάμεικτα βανίλια - σοκολάτα
  • 600 γρ. παγωτό μέντα με κομμάτια σοκολάτας (πράσινο)
  • 600 γρ. παγωτό φράουλα (κόκκινο)
  • 600 γρ. παγωτό στρατσιατέλα με κομμάτια σοκολάτας (ασπρόμαυρο)
  • 350 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Ξύσμα σοκολάτας - σιρόπι - φρούτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε αυτή την εύκολη τούρτα παγωτό, αφήνουμε τα παγωτά που θα χρησιμοποιήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο να μαλακώσουν.
  • Αλέθουμε τα μπισκότα σε σκόνη.
  • Προσθέτουμε το γάλα και τα ζυμώνουμε.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. Ντύνουμε και τα πλαϊνά.
  • Κόβουμε τα σάντουιτς παγωτό σε μπαστουνάκι.
  • Τα τοποθετούμε εναλλάξ άσπρο μαύρο, όρθια στην περίμετρο της φόρμας.
  • Γεμίζουμε τον κύκλο που σχηματίσαμε με τα σάντουιτς με τη ζύμη μπισκότου.
  • Πατάμε να γίνει πλακέ σαν παντεσπάνι.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για 30′.
  • Κάνουμε στρώσεις χρωματιστών παγωτών.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για μερικές ώρες να σφίξει η τούρτα.
  • Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
  • Ξεφορμάρουμε την τούρτα παγωτό από το τσέρκι και την αλείφουμε όλη με τη χτυπημένη κρέμα.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη, να σφίξει και σερβίρουμε με ξύσμα σοκολάτας, σιρόπι ή φρούτα.
  • Βουτάμε το μαχαίρι σε καυτό νερό για να κόψουμε εύκολα, χωρίς να χαλάσουμε τις στρώσεις.

Πηγή: argiro.gr

"Μούρλια" κι αυτό το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας

Υλικά

Για την κρέμα βανίλια

  • 1 ½ lt φρέσκο γάλα
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 1 lt φρέσκο γάλα
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. κακάο
  • 50 γρ. ξύσμα κουβερτούρα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για το στήσιμο

  • 1½ συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  • 220 γρ. φρέσκο γάλα
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 90 γρ. τρούφα

Για την κρέμα βανίλια

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα.
  • Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
  • Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα από ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους.
  • Ρίχνουμε στο γάλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλάτι ελαφρώς για το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
  • Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτα

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.
  • Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και το κορν φλάουρ.
  • Στη συνέχεια τα διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε.
  • Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.
  • Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.
  • Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε.
  • Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού

  • Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×30 εκ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.
  • Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψί.
  • Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα.
  • Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
  • Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
  • Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
  • Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.
  • Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
  • Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό ψυγείου.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: argiro.gr