Έτοιμο μέσα σε 25 λεπτά - Γλυκό ψυγείου "κόλαση" με πραλίνα σοκολάτα και μπισκότα

Και με γκοφρέτα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έτοιμο μέσα σε 25 λεπτά - Γλυκό ψυγείου

Είναι σκέτη κόλαση το γλυκό ψυγείου με πτι μπερ μπισκότα, γκοφρέτα και πραλίνα σοκολάτα, της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά για να εξαφανιστεί σίγουρα και μέσα σε λίγα λεπτά από μικρούς και μεγάλους.

Πως φτιάχνουμε το γλυκό ψυγείου

Υλικά

Για την κρέμα

  • 2 lt γάλα
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ. γεμάτες άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή κορν φλάουρ)
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα πραλίνα τριμμένη (ή γάλακτος)
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για το γλυκό

  • 2 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (το ένα με επικάλυψη σοκολάτας)
  • 2 γκοφρέτες ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ. λικέρ κρέμα ή σοκολάτα

Για την επικάλυψη

  • Τριμμένη γκοφρέτα
  • Τρούφα

Εκτέλεση

  • Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Αφού πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή.
  • Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα πραλίνα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.
  • Στην άλλη μισή ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες.
  • Σε μπολ θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα πτι μπερ και προσθέτουμε τη γκοφρέτα.
  • Τα ραντίζουμε με λικέρ και τα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.
  • Τα αδειάζουμε σε πυρέξ σε μία στρώση.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.
  • Τα αδειάζουμε σε στρώση πάνω στη σοκολατένια κρέμα.
  • Παγώνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.
  • Σερβίρουμε με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα.

Πηγή: argiro.gr

Αν μείνουν μπισκότα φτιάξε και αυτό το γλυκό ψυγείου

Γλυκό ψυγείου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για εσένα που είσαι λάτρης των γλυκών ωστόσο δεν θέλεις με τίποτα να κάθεσαι πολύ ώρα μέσα στην κουζίνα, σου βρήκαμε το πιο εύκολο αλλά παράλληλα οικονομικό γλυκό ψυγείου. Θα χρειαστείς μόνο 5 ευρώ και 30 λεπτά από το χρόνο σου. Βέβαια, υπάρχει ακόμη πιο γρήγορο γλυκό.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 225 γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου πτι μπερ (170 γρ. ολόκληρα και 50 γρ. τριμμένα)
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
  • 25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος (για διακόσμηση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλη την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρέμα και όχι σφιχτή σαντιγί.
  • Αφαιρούμε το 1/3 της παχύρευστης κρέμας, το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει στο multi. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μπισκότου.
  • Στα υπόλοιπα 2/3 της παχύρευστης κρέμας προσθέτουμε την λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα γάλακτος.
  • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 26×20 τοποθετoύμε μια στρώση από μπισκότα πτι- μπερ καλύπτοντας τον πάτο και απλώνουμε από πάνω τους την μισή κρέμα με την κουβερτούρα γάλακτος.
    Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα πτι- μπερ και απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω τους με την κρέμα μπισκότου.
  • Συνεχίζουμε με την τρίτη και τελευταία στρώση μπισκότων πτι- μπερ και έπειτα στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με κουβερτούρα γάλακτος.
  • Διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος με την βοήθεια ενός τρίφτη.
  • Tοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες προτού σερβίρουμε.

Πηγή: xrysoskoufaki.gr