Με ελάχιστες θερμίδες και μηδαμινή ζάχαρη - Λαχταριστή μους σοκολάτα με φρούτα και γιαούρτι

Για να την απολαύσεις χωρίς τύψεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Με ελάχιστες θερμίδες και μηδαμινή ζάχαρη - Λαχταριστή μους σοκολάτα με φρούτα και γιαούρτι

Τώρα που έχει έρθει καλοκαίρι, εκτός από τα γλυκά ψυγείου, μια ωραία επιλογή είναι και η μους σοκολάτα, ωστόσο επειδή πρόκειται για ένα γλυκό με αρκετές θερμίδες, σας βρήκαμε μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου χωρίς καθόλου ζάχαρη και αυγά.

Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Υλικά

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (χωρίς ζάχαρη)
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά (2 κεσεδάκια)
  • 100 γρ. γάλα

Για το γαρνίρισμα

  • Φρέσκα φρούτα (προαιρετικά)

Για την μους

  • Θα χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. Αν δεν σας καλύπτει η γλύκα της σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε οποιόδήποτε γλυκαντικό θέλετε.
  • Αφήνουμε το γιαούρτι στο πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι.
  • Βάζουµε τη σοκολάτα σε μία μικρή κατσαρόλα και περιχύνουμε µε το γάλα.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε τη σοκολάτα με το γάλα, μέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Δεν θέλει πάνω από 2 λεπτά.
  • Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουμε για λίγα λεπτά το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  • Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μέλι ή άλλο γλυκαντικό.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και με μία σπάτουλα ή με ένα σύρμα, με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε τη μους μέχρι να οµογενοποιηθεί και να χαθεί το γιαούρτι στη σοκολάτα.
  • Ισοµοιράζουµε τη μους σε 4 μεγάλα ή 6 μικρότερα ποτήρια.
  • Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 1 ώρα.
  • Τη σερβίρουμε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή την απολαμβάνουμε σκέτη.

Μυστικό για τη μους σοκολάτας

  • Όταν λιώνουμε σοκολάτα με γάλα, εάν δεν λιώσει τελείως η σοκολάτα από το ζεστό γάλα, τότε δεν θα πήξει ποτέ η μους.
  • Γι’ αυτό, φροντίζουμε πάντα να λιώνει απόλυτα η σοκολάτα και να μην έχει καθόλου ψιλά ψιλά κομματάκια μέσα στο μείγμα.
  • Απαραίτητη είναι η χαμηλή φωτιά για να μην καεί η σοκολάτα.

Πηγή: argiro.gr