Του ονείρου - Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και μπισκότα

Θα σας τρέχουν τα σάλια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Του ονείρου - Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και μπισκότα

Τα γλυκά ψυγείου είναι μια αγαπημένη επιλογή για το καλοκαίρι και εκτός από αυτό με πραλίνα, σας έχουμε ακόμα ένα με μπισκότα και γάλα, μια συνταγή που θα λατρέψουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και μπισκότα

Υλικά

  • 3 lt φρέσκο γάλα
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 300 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 βανίλιες
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. σοκολάτα λευκή ή άλλη γεύση (καραμέλα ή πραλίνα ή πορτοκάλι)
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 2 συσκ. γεμιστά μπισκότα
  • 1 συσκ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
  • 250 γρ. κρύο γάλα
  • Λίγο κονιάκ λικέρ της αρεσκείας σας
  • Τρούφα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για το γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα, κρατάμε 2 φλ. κρύο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
  • Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες.
  • Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά να πήξει η κρέμα.
  • Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε από 1 είδος σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες.
  • Ρίχνουμε το κονιάκ στο κρύο γάλα.
  • Βουτάμε γεμιστά μπισκότα σε αυτό και τα κάνουμε στρώση σε μακρόστενο ή τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Σε μακρόστενο θα γίνει πιο λεπτό αλλά θα βγουν πιο πολλά κομμάτια.
  • Κάνουμε μια στρώση την κρέμα λευκής σοκολάτας, βάζουμε μια στρώση τριμμένο μπισκότα ή βουτηγμένα σε γάλα μπισκότα.
  • Κάνουμε στρώση από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Αν θέλουμε κάνουμε στρώση τριμμένο ή ολόκληρο βουτηγμένο σε γάλα μπισκότο και τέλος στρώνουμε την τρίτη κρέμα.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το παγώνουμε για 1-2 ώρες και το σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο.
  • Αν δεν βρείτε σοκολάτα πορτοκάλι, βάλτε στην κρέμα λευκή σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Δεν θα βγει με χρώμα άλλα θα έχει γεύση πορτοκαλιού.

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και μπισκότα

Πηγή: argiro.gr

Πολύ γρήγορο είναι κι αυτό το γλυκό ψυγείου με φράουλες

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ, φράουλες και μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι συναρπαστικό, εχει απίστευτη γεύση και πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε, όπως και αυτό με σοκολάτα ειδικά αν είσαι λάτρης.

Υλικά

  • 1 κ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)
  • 4-6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (ή γεμιστά μπισκότα φράουλα)
  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα (ή ζελέ φράουλα)
  • Λίγες φρέσκες φράουλες

Παρασκευή

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την άχνη.
  • Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε.
  • Στήνουμε σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή πυρέξ.
  • Κάνουμε στρώσεις κρέμα μπισκότα, τελειώνοντας με κρέμα.
  • Μπορείτε εναλλακτικά να σπάσετε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και να τα ανακατέψετε με την κρέμα.
  • Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα φράουλα για λίγο σε μια κατσαρόλα ώστε να αραιώσει η υφή της.
  • Εναλλακτικά στην επικάλυψη μπορείτε να βάλετε ζελέ φράουλα.
  • Αφού κρυώσει λίγο τη ρίχνουμε στην επιφάνειά του.
  • Για το δροσερό γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και γιαούρτι γαρνίρουμε με φράουλες ολόκληρες ή σε φέτες.
  • Το παγώνουμε για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί.