Θα "γλύφετε" τα δάχτυλά σας - Εύκολο παγωτό ροδάκινο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δείτε αναλυτικά το μυστικό για να το πετύχετε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θα

Μιας και η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά (δείτε εδώ μέχρι πόσο θα φτάσει τις επόμενες ημέρες) η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει για ακόμη μια φορά την "λύση" προκειμένου να δροσιστούμε. Η παρακάτω συνταγή έχει να κάνει με το πιο νόστιμο παγωτό ροδάκινο το οποίο είναι πολύ εύκολο στο να το φτιάξετε.

Αυτή είναι η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για παγωτό ροδάκινο

Παγωτό ροδάκινο

Υλικά Συνταγής

  • 250 ml γάλα
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 450 γραμ. ροδάκινα (σάρκα καθαρισμένη χωριστά τα κουκούτσια)
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 250 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Για το παγωτό ροδάκινο, σχίζουμε πρώτα κάθετα τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους με τη λάμα του μαχαιριού. Ενώνουμε καλά το γάλα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε σημείο λίγο πριν βράσει και φουσκώσει. Το αφήνουμε λίγο στην άκρη.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν καλά και ν’ αλλάξουν χρώμα. Θα πάρουν τη μορφή απαλής βελούδινης κρέμας. Λίγο λίγο προσθέτουμε το ζεστό γάλα, πάντα χτυπώντας με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε ζεστό μπεν μαρί. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει και να πυκνώσει ελαφρά και να αφήνει μια στρώση στη ράχη της κουτάλας. Το μεταφέρουμε σε κρύο μπεν μαρί.
  • Όσο κρυώνει η κρέμα, βάζουμε τα φρούτα σε μπλέντερ κα τα πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού. Παγώνουμε τα δύο μείγματα στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν καλά, ανακατεύουμε τον πουρέ ροδάκινο με την κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.

Argiro.gr

Μπορείτε να δείτε και ένα ελαφρύ γλυκό χωρίς ζάχαρη

Τα γλυκά ψυγείου είναι μια πολύ καλή λύση για το καλοκαίρι, ωστόσο μια πολύ ωραία επιλογή είναι και το ρυζόγαλο για αυτό κι εμείς σας έχουμε μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με πολύ λίγες θερμίδες και καθόλου ζάχαρη.

Υλικά

  • 800 γραμ. γάλα καρύδας
  • 1 μπαστούνι βανίλιας σχισμένο
  • 2 κ.σ κρυστάλλικη στέβια
  • 1/4 φλ. νερό
  • 1 φλ. κινόα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
  • ψίχα φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

  • Εύκολο και αλλιώτικο vegan ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη και χωρίς κορν φλάουρ, με στέβια και γάλα καρύδας. Είναι light, νηστίσιμο και πολύ υγιεινό, γεμάτο υπερτροφές!
  • Ξεπλένουμε πρώτα την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, το νερό, τη στέβια, το αλάτι, τη μαστίχα και τη βανίλια και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
  • Προσθέσουμε την πλυμένη κινόα και χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 30′ σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει η κινόα. Η σιγανή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην εξατμίζονται τα υγρά. Αν στεγνώσει το μίγμα στο βράσιμο, συμπληρώνουμε λίγο γάλα και λίγο νερό. Η κινόα είναι ωραία όταν έχει υγρασία γύρω της και γίνεται αφράτη. Όταν στεγνώνει, σφίγγει το μίγμα. Φανταστείτε ότι φτιάχνουμε ένα κρεμώδες ρυζόγαλο κι αντί για ρύζι βάζουμε κινόα.
  • Ισομοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να γίνει δροσερή.
  • Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα φρούτα σε διάφορα χρώματα και φιστίκι Αιγίνης.

Πηγή: argiro.gr