Ελαφριά συνταγή: Δροσερό γλυκό ψυγείου με ανανά, 2% λιπαρά γιαούρτι και φιστίκια

Σκέτη απόλαυση!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ελαφριά συνταγή: Δροσερό γλυκό ψυγείου με ανανά, 2% λιπαρά γιαούρτι και φιστίκια

Εύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι 2% και ζελέ ανανά. Πρόκειται για μια πολύ ελαφριά συνταγή με υπέροχη γεύση. Η τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση στο πιάτο σας για να απολαύσετε με την οικογένεια σας. Και για όσους δεν αρέσει ο ανανάς, έχουμε και με φράουλες.

Πως να φτιάξεις το γιαουρτογλυκό ανανά

Υλικά

  • Για το γιαουρτογλυκό με ανανά
  • 2 κουτιά ανανάς
  • 1 συσκ. ζελέ ανανάς
  • 1 φάκελος μείγμα για σαντιγί +200ml γάλα
  • 1 κ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • Φρέσκο φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο
  • Λίγο γλυκό κρασί για το γαρνίρισμα

Παρασκευή

  • Ανοίγουμε πρώτα τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζουμε καλά.
  • Κρατάμε 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.
  • Για το γιαουρτογλυκό με ανανά παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.
  • Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει, μέχρι να πήξει πάρει την υφή του μελιού.
  • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά στο γιαουρτογλυκό και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά μέσα σε ένα γυάλινο μπολ.
  • Το στρώνουμε ωραία με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε από το βράδυ για να το παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα.

Για το σερβίρισμα

  • Όταν βγάλουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης.
  • Στη μέση τοποθετούμε μία ροδέλα ανανά και στο κέντρο της βάζουμε ένα κερασάκι.
  • Τις υπόλοιπες ροδέλες που κρατήσαμε τις κόβουμε και τις γαρνίρουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.

Πηγή: argiro.gr

Περίσσεψε ανανάς; Φτιάξε και αυτό το γλυκό

Γλυκό ψυγείου ανανά

Αυτό το αφράτο και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με ανανά και μπισκότα θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια για το καλοκαίρι φέτος. Θα το έχεις έτοιμο μέσα σε 5 λεπτά και χρειάζεται ελάχιστα υλικά για να το φτιάξεις! Δες παρακάτω αναλυτικά την συνταγή.

Υλικά

  • 600 ml γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
  • 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το χυμό του)

Εκτέλεση:

  • Για να φτιάξετε την κρέμα, κρατάτε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην «κόψει». Στο φλιτζάνι με το γάλα που έχετε κρατήσει, διαλύστε το κούσταρ πάουντερ.
  • Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίξτε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάλτε το σκεύος από την φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα! Στον χυμό από τον ανανά, βουτήξτε ένα-ένα τα μπισκότα και δημιουργήστε δύο στρώσεις.
  • Περιχύστε την κρέμα και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα. Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στρώστε τα κομμάτια ανανά πάνω από την κρέμα και φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  • Αφήστε το ζελέ να κρυώσει 10 λεπτά πριν το περιχύσετε προσεκτικά πάνω απ’ το γλυκό. Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα ή μέχρι να «δέσει» το ζελέ.