Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά - Το πιο δροσιστικό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και μπισκότα ολικής άλεσης

Ότι πρέπει για τις ημέρες καύσωνα

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά - Το πιο δροσιστικό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και μπισκότα ολικής άλεσης

Σε περίπτωση που θεωρείται πως έχει έρθει η ώρα να ετοιμάσετε ένα καινούργιο γλυκό, τότε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την πιο ιδανική συνταγή. Ο λόγος για το γλυκό ψυγείου με λεμόνι και μπισκότα ολικής άλεσης. Δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου καθώς το ετοιμάσετε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Και για όσους δεν αρέσει το λεμόνι, έχουμε και με φράουλες.

Πως να φτιάξεις το ελληνικό γλυκό ψυγείου

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
  • 750 γρ. ανθότυρο κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

Γλυκό ψυγείου

Για το γαρνίρισμα

  • Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Εκτέλεση

  • Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας για το τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο.
  • Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
  • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.7
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσίζκεικ.
  • Ψήνουμε το γλυκό στους 160°C, για περίπου 50΄-55΄.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο το τσίζκεικ με ανθότυρο για μία νύχτα.
  • Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.

Πηγή: Argiro.gr

Αν δεν σας άρεσε το συγκεκριμένο γλυκό, τότε σας έχουμε νέα πρόταση

Εύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι 2% και ζελέ ανανά. Πρόκειται για μια πολύ ελαφριά συνταγή με υπέροχη γεύση. Η τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση στο πιάτο σας για να απολαύσετε με την οικογένεια σας.

Υλικά

  • Για το γιαουρτογλυκό με ανανά
  • 2 κουτιά ανανάς
  • 1 συσκ. ζελέ ανανάς
  • 1 φάκελος μείγμα για σαντιγί +200ml γάλα
  • 1 κ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • Φρέσκο φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο
  • Λίγο γλυκό κρασί για το γαρνίρισμα

Παρασκευή

  • Ανοίγουμε πρώτα τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζουμε καλά.
  • Κρατάμε 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.
  • Για το γιαουρτογλυκό με ανανά παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.
  • Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει, μέχρι να πήξει πάρει την υφή του μελιού.
  • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά στο γιαουρτογλυκό και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά μέσα σε ένα γυάλινο μπολ.
  • Το στρώνουμε ωραία με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε από το βράδυ για να το παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα.

Για το σερβίρισμα

  • Όταν βγάλουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης.
  • Στη μέση τοποθετούμε μία ροδέλα ανανά και στο κέντρο της βάζουμε ένα κερασάκι.
  • Τις υπόλοιπες ροδέλες που κρατήσαμε τις κόβουμε και τις γαρνίρουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.

Πηγή: argiro.gr