Με βατόμουρα και σοκολάτα - Κάνει θραύση αυτό το γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Θα σας τρέχουν τα σάλια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Με βατόμουρα και σοκολάτα - Κάνει θραύση αυτό το γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Τα γλυκά ψυγείου είναι ιδανική επιλογή για τώρα το καλοκαίρι για αυτό κι εμείς σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με κρέμα και με σοκολατένια βάση που θα ξετρελαθείτε. Βέβαια, οι θερμίδες του είναι αρκετές, οπότε αν θέλετε κάτι πιο υγιεινό, μπορείτε να δείτε αυτήν εδώ την συνταγή με στέβια.

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα & βατόμουρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 150 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 500 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
  • Κόκκινα βατόμουρα
  • 100 γρ. σοκολάτα λευκή

Εκτέλεση

Για τη σοκολατένια βάση

  • Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τη σοκολάτα.
  • Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.
  • Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη

  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος. Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση.

Για το σερβίρισμα

  • Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί.
  • Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr

Λόγοι για να τα εντάξετε στη διατροφή σας τα βατόμουρα

  • Αντικαρκινική δράση: Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και βιταμίνη C. Η συχνή κατανάλωσή τους προστατεύει τα κύτταρα από τις τοξίνες, μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • Αντιμετωπίζουν τη διάρροια: Η βερβερίνη μειώνει τον κίνδυνο βακτηριακών λοιμώξεων, όπως αυτές που προκαλούνται από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, και τα επεισόδια διάρροιας, καθώς επιβραδύνει τις κενώσεις.
  • Υψηλή θρεπτική αξία: Ένα τέταρτο φλιτζανιού αποξηραμένα βατόμουρα παρέχει 89 θερμίδες, ένα γραμμάριο πρωτεΐνης, ένα γραμμάριο λίπους, 18 γραμμάρια υδατανθράκων, τρία γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ καλύπτει το 213% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C και το 15% σε σίδηρο.
  • Αντιμικροβιακή δράση: Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, μαγγάνιο και χαλκό, μέταλλα τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μειώνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων.
  • Μειώνουν τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου: Το μεταβολικό σύνδρομο, είναι μια σύνθετη παθολογική κατάσταση που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ισχαιμικού εγκεφαλικού και διαβήτη τύπου 2. Η συχνή κατανάλωση βατόμουρων μειώνει τα συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου βελτιώνοντας την υγεία.