Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Για να μην ξανά αγοράσεις απέξω - Φτιάξε το δικό σου frozen yogurt φράουλα μέσα σε 20 λεπτά

Θα σου τρέχουν τα σάλια

Για να μην ξανά αγοράσεις απέξω - Φτιάξε το δικό σου frozen yogurt φράουλα μέσα σε 20 λεπτά
ΓΛΥΚΕΣ 09.08.2022 11:30
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Αν είστε λάτρης του frozen yogurt παγωτό, τότε σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με στέβια και φρέσκια φράουλα. Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο παγωτό χωρίς ζάχαρη και μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας μέσα σε 20 μόλις λεπτά, ενώ μπορείτε να δείτε εδώ πως να φτιάχνετε στο σπίτι και παγωτό.

Frozen yogurt παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 500 γρ. φράουλες ώριμες και γερές
  • 3-5 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ( ή άλλο γλυκό της αρεσκείας σας)
  • 250 γρ. φυτικό γιαούρτι (ή άλλο γιαούρτι)
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για τις φράουλες

  • Για το frozen yogurt παγωτό με στέβια και φρέσκια φράουλα, είναι σημαντικό να διαλέξουμε ώριμες και γερές, κατακόκκινες φράουλες.
  • Τις πλένουμε πολύ καλά.
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κοµµάτια μέσα σε µπολ. Μάθετε όλα τα μυστικά για τη σωστή επιλογή, καθάρισμα και πλύσιμο της φράουλας.
  • Τις πασπαλίζουμε µε την στέβια.
  • Τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Τις καλύπτουμε µε μεμβράνη και τις αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Στη συνέχεια προσαρμόζουμε το μπλέντερ στην κουζινομηχανή και πολτοποιούμε το μείγμα.
  • Αδειάζουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λεμόνι.
  • Χτυπάμε το μείγμα με το χτυπητήρι μέχρι για να γίνει λείο
  • Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν ξινίζει προσθέτουμε λίγο γλυκαντικό κατά βούληση. (Προσωπικά µου αρέσει να µην είναι πολύ γλυκό).
  • Αν θέλουμε πιο λεία υφή µπορούµε να σουρώσουμε το μείγμα σε ψιλή σήτα (προτιμώ να «σκάει» η φράουλα στο δόντι).
  • Τότε, αν έχουμε παγωτομηχανή την προσαρμόζουμε στην κουζινομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το χτυπάμε παγώνοντάς το.
  • Αν δεν έχουμε παγωτοµηχανή, παγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη µέχρι να κάνει σώμα, να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάμε µε µίξερ χειρός να αφρατέψει καλά.
  • Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουμε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.

Μυστικά για το frozen yogurt

  • Γλυκαντικό μπορείτε να βάλετε όποιο επιθυμείτε εσείς και στην ποσότητα που επιθυμείτε εσείς. Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα την γεύση που θέλετε.
  • Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με όποιο σαρκώδες καλοκαιρινό φρούτο θέλετε.
  • Παγώστε το παγωτό frozenyoogurt μέχρι να σφίξει.
  • Μπορείτε να φτιάξετε cocktail με βάση αυτό το frozen yogurt φράουλα.
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο φυτικό γιαούρτι σου αρέσει και όποιο γλυκαντικό προτιμάς.

Πηγή: argiro.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Με βατόμουρα και σοκολάτα - Κάνει θραύση αυτό το γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά - Το πιο δροσιστικό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και μπισκότα ολικής άλεσης

Share