Θα "λιώνει" στο στόμα σας το απολαυστικό γλυκό ψυγείου με λεμόνι - Έτοιμο σε λίγα λεπτά

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θα

Μπορεί η θερμοκρασία να έχει πέσει και να είναι αρκετά αισθητή ωστόσο το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμη. Έτσι, μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο αποφασίσαμε να σας προτείνουμε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με λεμόνι όπου θα γλύφετε για τα καλά τα δάχτυλά σας. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μιας ματιά και και στο πιο εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου της Μπαρμπαρίγου

Η συνταγή για το γλυκό ψυγείου με λεμόνι που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ. νερό (βραστό)
  • 100 γρ. ζελέ λεμόνι
  • 175 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 400 γρ. γάλα εβαπορέ (στην κατάψυξη για 2 ώρες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το χυμό πορτοκάλι και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25×35.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ζελέ, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε το γάλα με το μίξερ σε δυνατή ένταση, μέχρι να αφρατέψει (σαν μαρέγκα).
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το ζελέ στο γάλα και ανακατεύουμε με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μην μείνουν υγρά στον πάτο του μπολ.
  • Μόλις είναι έτοιμη η αφράτη κρέμα, την στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα σαβαγιάρ.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το κόψουμε.

Πηγή: lambrosvakiaros.com

Αν σας έμειναν λεμόνια, μην τα πετάξετε! Το μυστικό που λίγοι γνωρίζουν

Τα λεμόνια θεωρούνται απαραίτητα για τη διατροφή μας όχι μόνο για τις πολλαπλές χρήσεις τους και την υπέροχη γεύση τους, αλλά επειδή έχει, επίσης, αποδειχτεί ότι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας.

Η υψηλή περιεκτικότητα του λεμονιού σε βιταμίνη C, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών που διαθέτουν τα καθιστούν ιδανικά για την πρόληψη ασθενειών και για την καταπολέμηση διάφορων προβλημάτων υγείας. Όπως είναι... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr