Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου της Μπαρμπαρίγου - Θα "εξαφανιστεί" στο πι και φι

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου της Μπαρμπαρίγου - Θα

Μιας και η θερμοκρασία πρόκειται να ανέβει και πάλι, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε το πιο δροσιστικό γλυκό ψυγείου που πρέπει να δοκιμάσετε. Αναμφίβολα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει ξανά την λύση μιας και δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου.

Η απόλυτη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 ½ φλ. κρύο γάλα
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  • 3-4 μπανάνες ώριμες

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου

Για την επικάλυψη

  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάταςΓια το μπισκοτογλυκό ψυγείου
  • Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
  • Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
  • Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
  • Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
  • Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.
  • Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.
  • Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.
  • Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.
  • Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.
  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάταςΓια το μπισκοτογλυκό ψυγείου
  • Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.

Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το συγκεκριμένο γλυκό, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας frozen yogurt φράουλα μέσα σε 20 λεπτά

Πηγή: Argiro.gr

Μπορείτε να δοκιμάσετε και το παγωτό με στέβια χωρίς γάλα

Καλοκαίρι ίσον παγωτό κι αυτό σημαίνει πως οι θερμίδες που καταναλώνουμε είναι πολλές καθημερινά, για αυτό κι εμείς σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για παγωτό στιγμής με στέβια που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ θραύση έχει κάνει κι αυτό το παγωτό με matcha tea.

Είναι ένα εύκολο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή σε 3΄ με γεύση σοκολάτα ή ό,τι γεύση φρούτων θέλεις.

Υλικά

Για το παγωτό σοκολάτα

  • 1 μπανάνα μεγάλη παγωμένη
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο (γεμάτες)
  • 1 κ.σ. SlimFix υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 1/4 φλ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)

Για το παγωτό μάνγκο

  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • 1 μεγάλο μάνγκο ή ροδάκινο
  • 1 κ.γ. SlimFix υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 1/4 φλ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)

Για το παγωτό με κόκκινα φρούτα

  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • 1 παγωμένα κόκκινα φρούτα δάσους ή φράουλες
  • 1 κ.γ. SlimFix υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 1/4 φλ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)

Για το σερβίρισμα

  • Χωνάκια παγωτού

Εκτέλεση

Παγωτό σοκολάτα

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τη μπανάνα σε μικρά κομμάτια.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό δίσκο.
  • Απλώνουμε τα κομμάτια μπανάνας και τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως.
  • Βάζουμε τα παγωμένα κομμάτια μπανάνας στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το κακάο, το SlimFix υγρό γλυκαντικό με στέβια καθώς και το φυτικό γάλα.
  • Χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν.
  • Στην αρχή μοιάζει να έχει κομματάκια αλλά με το συνεχές χτύπημα για 1-2’ σχηματίζεται soft παγωτό.
  • Ισομοιράζουμε σε χωνάκια και το απολαμβάνουμε αμέσως.