Θα χαλάσεις λιγότερα από 10 ευρώ - Οικονομικό γλυκό ψυγείου μήλο χωρίς ζάχαρη

Βήμα βήμα η εκτέλεση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θα χαλάσεις λιγότερα από 10 ευρώ - Οικονομικό γλυκό ψυγείου μήλο χωρίς ζάχαρη

Ψάχνεις την πιο οικονομική συνταγή για γλυκό; Αυτή με γεύση μήλου που είναι γλυκό ψυγείου θα γίνει η αγαπημένη σου (δείτε και με λεμόνι). Τα υλικά κόστισαν περίπου στα 8 ευρώ και δεν έχει καθόλου ζάχαρη γιατί είχε ο χυμός και οι σκόνες για την κρέμα σε συνδυασμό με τα καραμελωμένα μήλα.

Υλικά για το γλυκό ψυγείου μήλο

Για την κρέμα

  • 1200 γρ χυμό μήλου
  • 3 φακελάκια των 117 γρ κρέμα ζαχαροπάστικής στιγμής(βανίλια)
  • Για τα καραμελωμένα μήλα
  • 2 μήλα μεσαίου μεγέθους
  • 200 γρ χυμό μήλου
  • 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο

Για την βάση

  • 225 γρ μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας
  • 150 γρ χυμό μήλου
  • Για το πασπάλισμα
  • 70 γρ θρυμματισμένα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας

Πως να πλύνεις σωστά τα μήλα πριν τα χρησιμοποιήσεις

γλυκό ψυγείου μήλο

  1. Επίλεξε σοφά: Όταν αγοράζεις φρούτα και λαχανικά προσπάθησε να διαλέγεις όσα δεν είναι μαυρισμένα ή χτυπημένα και αν επιλέγεις φρούτα και λαχανικά που έχουν ήδη κοπεί και συσκευαστεί, όπως σακούλες με μαρούλι, βεβαιώσου πως βρίσκονταν σε ψυγείο και πως θα παραμείνουν κρύα μέχρι να φτάσεις σπίτι.
  2. Πλένουμε σωστά φρούτα και λαχανικά λίγο πριν τα καταναλώσουμε: Προτίμησε να τα πλένεις λίγο πριν τα καταναλώσεις και όχι πριν τα αποθηκεύσεις, γιατί έτσι αυξάνονται τις πιθανότητες να δημιουργήσεις μία «παιδική χαρά» βακτηρίων.
  3. Πλένουμε τα χέρια μας: Αφού πλύνεις καλά τα χέρια σου με νερό και σαπούνι πριν μεταχειριστείς οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό, βεβαιώσου πως ό,τι χρησιμοποιήσεις σε μαχαίρι και επιφάνεια είναι, επίσης, καθαρό.
  4. Αφαίρεσε τα σημεία που έχουν σαπίσει: Πριν ξεκινήσεις να πλένεις, αφαίρεσε οποιοδήποτε σημείο είναι χτυπημένο ή χαλασμένο. Ακόμα κι αν αφαιρέσεις τη φλούδα, πρέπει να προηγηθεί πλύσιμο: Ακούγεται παράδοξο, αλλά ακόμα κι αν πρόκειται να φας ένα φρούτο ή λαχανικό, του οποίου θα αφαιρέσεις τη φλούδα, χρειάζεται πλύσιμο πριν το ξεφλούδισμα. Έτσι θα εμποδίσεις τα βακτήρια να έρθουν σε επαφή με τη σάρκα, ενώ το κόβεις.
  5. Στέγνωσέ τα: Ολοκλήρωσε το πλύσιμο στεγνώνοντας φρούτα και λαχανικά με μία καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για να απομακρύνεις τυχόν επίμονα βακτήρια.