Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Εύκολα σοκολατένια μπισκότα χωρίς γλουτένη έτοιμα σε 23 λεπτά

Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Εύκολα σοκολατένια μπισκότα χωρίς γλουτένη έτοιμα σε 23 λεπτά
ΓΛΥΚΕΣ 25.08.2022 13:56
Από Youweekly Team

Έχετε δυσανεξία στη γλουτένη; Τότε αυτή η συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Μπορείτε να τα πάρετε στη δουλειά ή στο σχολείο (όπως και αυτά τα τυροπιτάκια), ενώ ετοιμάζονται μέσα σε 23 λεπτά.

Έτσι θα φτιάξετε τα σοκολατένια μπισκότα

Υλικά

  • 125 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 250 γραμ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
  • 100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 100 γραμ. μαύρη μαλακή ζάχαρη ή καστανή
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. βανίλια υγρή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 ½ κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 300 γραμ. νιφάδες βρώμης χ.γλ. (κατά προτίμηση ολόκληρες)
  • 100 γραμ. χοντροκομμένο καρύδι
  • 200 γραμ. σταγόνες πικρή σοκολάτα ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Για τα μπισκότα χωρίς γλουτένη,

  1. προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170º C στον αέρα. Θα ψήσουμε τα μπισκότα χωρίς γλουτένη στη μεσαία σχάρα.
  2. Σε ένα μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο, το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι και τα δυο είδη ζάχαρης.
  3. Με μίξερ χειρός, χτυπάμε καλά τα υλικά για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει κρέμα το μείγμα.
  4. Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα.
  5. Χαμηλώνουμε το μίξερ, και προσθέτουμε τη βρώμη.
  6. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
  7. Τέλος, προσθέτουμε το καρύδι και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  8. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δυο λαμαρίνες.
  9. Με το scoop του παγωτού ή με μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, περίπου 40 γραμ. κάθε μπισκότο. Βγαίνουν γύρω στα 20 κομμάτια.
  10. Αραδιάζουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες αραιά μεταξύ τους.
  11. Απαλά πατάμε με την παλάμη να γίνουν ελαφρώς πλακέ.
  12. Αφήστε κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν.
  13. Ψήνουμε για 12 – 15′ μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ροδίσουν ελαφρά.
  14. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε.
  15. Τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

argiro.gr

Τι είναι η γλουτένη;

Μπισκότα χωρίς γλουτένη

Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη που βρίσκεται σε προϊόντα δημητριακών καρπών όπως σίκαλη, κριθάρι και σιτάρι. Παίζει σημαντικό ρόλο στη δομή του τελικού προϊόντος καθώς δημιουργεί ένα κολλώδες δίκτυο σε προϊόντα που παρασκευάζονται από αλεύρι και συμβάλλει στο φούσκωμα. Ωστόσο, επιφέρει αρνητικές συνέπειες σε άτομα με κοιλιοκάκη ή άτομα που έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στην γλουτένη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γεμάτο μπισκότα και κρέμα αυτό το γλυκό ψυγείου - Αξίζει μέχρι και την τελευταία του θερμίδα

Σκέτη νοστιμιά - Ζουμερό κολοκυθόριζο στον φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Share