Επιστροφή στο γραφείο - Αυτές είναι οι πεντανόστιμες μπάρες με μπισκότα που θα σε κρατήσουν όλη μέρα

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Επιστρέψατε στο γραφείο μετά τις διακοπές και θέλετε κάτι γρήγορο, νόστιμο και ενεργειακό; Σας έχουμε τη λύση που θα χρειαστεί να διαθέσετε μόνο δέκα λεπτά από το χρόνο σας για να παρασκευάσετε τις πεντανόστιμες μπάρες με μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ίσως καλύτερες και από κολασμένο μωσαικό!

Πως να φτιάξετε τις μπάρες με μπισκότα της Αργυρώς

Υλικά

  • 2 συσκευασίες (2x154 γρ.) γεμιστά μπισκότα + 6 μπισκότα για τα έξτρα
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
  • 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας ημίγλυκης

Διαδικασία παρασκευής

  • Για τις μπάρες με σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170ºC. Σε ένα ταψί 9×13 εκ. στρώνουμε μια λαδόκολλα και αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα, το αλάτι και ανακατεύουμε. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν βρεμένη άμμος. Αδειάζουμε το μίγμα μπισκότο στο ταψί και πατάμε με τα χέρια ώστε να πάει σε όλη την βάση.
  • Πάνω από ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τα 3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα και 1/2 φλιτζάνι σοκολάτα γάλακτος μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να γίνει λείο. Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την βάση μπισκότο.
  • Σκορπάμε στο ταψί ώστε να πάνε παντού 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας ημίγλυκη και τα μπισκότα χοντροκομμένα. Πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω ώστε να βυθιστούν ελαφρά στην επικάλυψη σοκολάτας. Ψήνουμε για 20′ -22′ στο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο για 1 ώρα. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 3 ώρες πριν το κόψουμε σε ράβδους.

Για αυτήν και περισσότερες συνταγές επισκεφθείτε το argiro.gr

Τι προσφέρει η σοκολάτα στην υγεία

Η σοκολάτα προέρχεται ιστορικά από τους τροπικούς σπόρους κακάο Theobroma. Η παλαιότερη καταγεγραμμένη χρήση τους χρονολογείται από τον πολιτισμό των Olmec στην Αμερική. Μετά την ευρωπαϊκή ανακάλυψη της Αμερικής, η σοκολάτα έγινε πολύ δημοφιλής στον ευρύτερο κόσμο και η ζήτησή της εκτοξεύθηκε.

Η σοκολάτα έχει γίνει από τότε ένα δημοφιλές προϊόν διατροφής, που εκατομμύρια ανθρώπων απολαμβάνουν κάθε μέρα, χάρη στη μοναδική, πλούσια και γλυκιά γεύση της. Η σοκολάτα “κατηγορείται” λόγω του υψηλού περιεχομένου της σε λιπαρά και ζάχαρη. Η κατανάλωσή της συνδέεται με την ακμή, την παχυσαρκία, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τη στεφανιαία νόσο και τον διαβήτη.

Η σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία

Ωστόσο, σύμφωνα με μια επισκόπηση των επιδράσεων της σοκολάτας στην υγεία του ανθρώπου, δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Οι συγγραφείς επισημαίνουν ότι το κακάο, το βασικό συστατικό της σοκολάτας, περιέχει βιολογικά δραστικές φαινολικές ενώσεις.

Αυτό έχει αλλάξει τις απόψεις των ανθρώπων για τη σοκολάτα και έχει διεγείρει την έρευνα για το πώς μπορεί να επηρεάσει τη γήρανση και προβλήματα όπως το οξειδωτικό στρες, η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και η αθηροσκλήρωση. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της σοκολάτας έχουν διάφορα οφέλη για την υγεία. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο, τόσο περισσότερα οφέλη αυτή παρέχει.

Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να έχει τα ακόλουθα οφέλη:
μείωση στα επίπεδα χοληστερόλης
πρόληψη στην γνωστική παρακμή
μείωση στον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα πιθανά οφέλη για την υγεία που αναφέρονται παρακάτω προέρχονται από μεμονωμένες μελέτες. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την υγεία των ανθρώπων.

Οφέλη της σοκολάτας

Επιπλέον, οι περισσότερες σοκολάτες στο εμπόριο δεν περιέχουν μόνο κακάο. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα οφέλη και οι κίνδυνοι οποιωνδήποτε άλλων συστατικών, όπως η ζάχαρη και το λίπος.