Γρήγορη κι εύκολη βασιλόπιτα της τεμπέλας με μόνο 5 υλικά

Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Argiro.gr
Argiro.gr

Αν δεν έχεις τόσο πολύ χρόνο για να αφιερώσεις στο μαγείρεμα, δεν θες να πάρεις έτοιμη βασιλόπιτα, αλλά ούτε σου αρέσει η συνταγή για βασιλόπιτα κέικ που σου είχαμε δείξει πριν λίγο καιρό (βρες την εδώ), σου έχουμε την πιο τέλεια λύση!

Εύκολη και γρήγορη βασιλόπιτα με μόνο 5 υλικά, έχεις ξανακάνει; Φέτος, σου δίνεται η ευκαιρία!

Τι χρειάζεσαι για την βασιλόπιτα

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 3 βανίλιες και λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αβγά ένα-ένα και προσθέτουμε σιγά-σιγά και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι έχοντας χαμηλώσει αρκετά τις στροφές στο μιξερ μας (αν χρησιμοποιούμε μίξερ).

Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βέβαια εδώ ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός, ανάλογα με τον φούρνο σας.

Μυστικά για την τέλεια βασιλόπιτα

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr

  1. Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Ζυγίστε τα υλικά σας πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση της συνταγής.
  3. Χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη ώστε να γίνει κρέμα το μίγμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  4. Χτυπήστε καλά τους κρόκους στο μίγμα ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
  5. Από την ώρα που θα βάλετε το αλεύρι απαλά αναδιπλώνετε το μίγμα. Όχι χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για να παραμείνει αφράτη και μετά το ψήσιμο η πίτα μας.
  6. Μην ανοιγοκλείνετε το φούρνο χωρίς λόγο διότι η βασιλόπιτα θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο. Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός τότε ελέγξτε το ψήσιμο, αφού περάσουν 50 λεπτά.
  7. Δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο, αν δε σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε σωστά και σταθεροποιήθηκε στο κέντρο. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα ή την λάμα από ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνή τότε η πίτα μας είναι ψημένη. Αν βγει με υγρασία ζύμης τότε θέλει περισσότερο χρόνο ψησίματος.
  8. Αφήστε την να κρυώσει ελαφρά κι αναποδογυρίστε την σε σχάρα ώστε να κρυώσει σωστά.