Αυτοψία: Τα νούμερα που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην εκπομπή του Σρόιτερ

Έμειναν στον ALPHA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αυτοψία: Τα νούμερα που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην εκπομπή του Σρόιτερ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς το βράδυ της Πέμπτης 30/4 φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, Αυτοψία, στον ALPHA και μίλησε για πολλά πράγματα, όπως τον κορωνοϊό και την ζωή του. Ποια τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε στο κανάλι;

Η πανδημία του κορονοϊού και οι ευθύνες που έχει επωμιστεί ως προς την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού στη χώρα, κυριάρχησαν στην συζήτηση που είχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος φιλοξενήθηκε από τον Αντώνη Σρόιτερ, στην εκπομπή «Αυτοψία» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Μιλώντας για την πορεία του μέχρι τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις εμπειρίες που απέκτησε ως δήμαρχος Βύρωνα και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Το κοινό έμεινε συντονισμένο στην συζήτηση αφού τα ποσοστά στο δυναμικό κοινό έφτασαν το 11,5%. Οι ιθύνοντες σίγουρα ευελπιστούν για κάτι καλύτερο εφόσον μιλάμε για ένα άτομο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την πανδημία που έχει χτυπήσει την χώρα μας και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που έδινε συνέντευξη μιλώντας για όλα αυτά.

Late night

  • AΝΤ1: Live tonight 10.5
  • ALPHA: Αυτοψία 11,5
  • STAR: The nice Guys 12.8
  • ΣΚΑΙ: Newsroom 4.9
  • OPEN: Criminal Minds 17.8
  • Mega: Η κρίση του κορωνοϊού 7,0

Όλα όσα αποκάλυψε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Αυτοψία

Ερωτώμενος για την επικείμενη σταδιακή άρση των περιορισμών στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως «έχουμε στεγανοποιήσει τις εστίες μόλυνσης. Τον έχουμε περιορίσει τον ιό».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να προσθέσει πως «παρά την άρση των περιορισμών θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση» προσθέτοντας πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν ύπουλο εχθρό.

Όσο για τους περιορισμούς, την αστυνομική παρουσία στους δρόμους κατά την περίοδο της καραντίνας, σημείωσε πως «η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τήρησε τα μέτρα με απόλυτη πειθαρχία. Η αστυνομία βρισκόταν στους δρόμους, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους λίγους ανεύθυνους, που δεν νοιάζονταν για το κοινό καλό».

Όσον αφορά γενικότερα την υγειονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε πως «μέσα από την κρίση αναδείχθηκαν νέες αξίες, νέοι κανόνες, που θα μας ακολουθήσουν και στο μέλλον».

Οι οικονομικές επιπτώσεις

Ερωτώμενος για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, ο Γ.Γ. της Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως «νομίζω πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Βέβαια, πολλοί επηρεάστηκαν, πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

Όπως διευκρίνισε, όμως, «σε λίγους μήνες όμως ελπίζω πως όλο αυτό θα είναι απλώς ένας εφιάλτης. Θα είναι μια κακή ανάμνηση».

Η συνεννόηση με τις εκκλησιαστικές αρχές για την πανδημία

Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για τη σχέση του με τους ιεράρχες και τις σημαντικές αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Είμαι βαθιά θρησκευόμενος. Στη δύσκολη ώρα, οι ιεράρχες πήραν τη δύσκολη απόφαση να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του ιού».

Ωστόσο, σημείωσε πως «υπήρχαν οδηγίες της Ιεράς Συνόδου και οι νόμοι του κράτους. Και την ίδια ώρα η αστυνομία βρισκόταν εκεί για να αντιμετωπίσει τους λίγους που νόμιζαν πως θα παραβιάσουν τους κανόνες και θα προσπαθούσαν να εισέλθουν σε ναούς».

Η ανταπόκριση του κόσμου στα μέτρα

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση του κόσμου προς τους κανόνες και τις οδηγίες των περιορισμών και την πειθαρχία που επέδειξαν, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως «αναδείξαμε το απόλυτο φιλότιμο, τη μοναδική περηφάνια. Μπορέσαμε να κάνουμε την κρίση, μια ευκαιρία. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης ημέρας. Θα πρέπει να κοιτάμε την επόμενη μέρα, ως μια επόμενη μέρα για την πατρίδα».

Η επόμενη μέρα

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά από την πανδημία του κορονοϊού, αυτό που έχει σημασία είναι η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που ανήκει στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Όσο για την επόμενη μέρα γενικά, ευχήθηκε να είναι μια «καλύτερη μέρα για όλους».

Δείτε εδώ κι όσα ανέφερε για την οικογένειά του!